Innlegg

Viser innlegg fra september 18, 2016

GULROTKAKE

Bilde
DET HAR VEL DU OG LAGET EN ELLER TO GANGER? Det er vel den kaken folk flest lager og folk flest har egne oppskrifter til. Jeg har skjønt at dette er den kaka folk flest er uenige om hvordan den skal lages. Omtrent like mange oppskrifter som kakebakere, og sterke følelser for eget bakverk og egne valg. Du kommer ikke til å få enda et innlegg i den diskusjonen fra meg, bare en oppskrift på en deilig og smakfull kake. Gulrotkake topper det meste. Trenger vi ei kake akkurat nå? Har vi egentlig plass for de ekstra kaloriene? Når skal vi egentlig spise denne? Det er så mange spørsmål å ta stilling til, men det som virkelig gjelder er at kjøleskapet er fullt av gulrøtter. Ved et lite glipp fra innkjøpsavdelingen (meg), hadde vi plutselig to kilo gulrøtter å kose oss med. Problemet er bare at  så mye gulrøtter brukes ikke i vårt hushold før de begynner å bli ødelagte. Gode råd er dyre, men ikke så langt unna. Ei kake blir løsningen, kanskje for fryseren og fremtidig bruk. All

FÅRIKÅL ER JO IKKE NOE Å SKRIVE HJEM OM, ELLER?

Bilde
KOMMER FAST HVER HØST, ALLE HAR SIN OPPSKRIFT OG HAR VÆRT MED OSS I ÅRTIDER. Det spiller ingen rolle hvor du kommer fra, det spiller ingen rolle med sosial status eller hvor mye penger du har, kjønn, hårfarge eller dialekt. Vi har alle et forhold til denne urnorske gryteretten. Den er faktisk så urnorsk at den er en av de viktige markørene for hvem vi er og for vår identitet. Der fins flere matretter som har en lignende status, men svært få har så lang historikk som sauekjøtt kokt i samme gryte som kål. Ålreite dyr For å fortape seg litt i historikken, så er sauen det dyret som mennesket først gjorde tam og holdt som husdyr. Ikke egenrådig og spretten som geita, ikke tung og litt farlig som kua, eller slu og smart som grisen, nei ganske enkel, litt dum med et deilig kjøtt og den varmeste mykeste ull på kroppen. Kunne urtidsmennesket ønske seg mer? Ok, så er kjøttet klart, men urtidsmennesket trengte et kålhode for å fullføre sin rolle i utviklingen av vår gryterett.

DIKT OG NORGES KORFORBUND

Bilde
EI HELG PÅ LILLEHAMMER MED ÅRSMØTEPAPIRER OG GODE  SANGEREVENNER En av Norges mange sjarmerende små byer Sang hele livet Det er en kombinasjon som er kraftfull og det er et miljø jeg er glad for å høre til i. Slitsomt og energigivende, lærerikt og tøysete, gode og mindre gode opplevelser. Slitsomt med timer i møtesal og energigivende møter med mennesker fra andre deler av landet. Lærerik å få innsikt i det indre livet og driften av en slik stor nasjonal organisasjon. Tøyset starter etter møtene med gode vitser og fortellinger, med flås og moro av smarte og kunnskapsrike mennesker. Gode opplevelser i møte med flotte, kreative og dedikerte mennesker. De dårlige opplevelsene var få, f.eks å våkne halv to på natta av noen som hyl-flirer i hotellkorridoren utenfor rommet ditt, verre enn det var det ikke. Kanskje det ikke engang var noen av våre medlemmer? Er noen som ikke nå har skjønt at jeg er glad og fornøyd etter ei helg jeg følte var vel anvendt. Et av &