GULROTKAKE

DET HAR VEL DU OG LAGET EN ELLER TO GANGER?

Det er vel den kaken folk flest lager og folk flest har egne oppskrifter til. Jeg har skjønt at dette er den kaka folk flest er uenige om hvordan den skal lages. Omtrent like mange oppskrifter som kakebakere, og sterke følelser for eget bakverk og egne valg.
Du kommer ikke til å få enda et innlegg i den diskusjonen fra meg, bare en oppskrift på en deilig og smakfull kake.
Gulrotkake topper det meste.

Trenger vi ei kake akkurat nå? Har vi egentlig plass for de ekstra kaloriene? Når skal vi egentlig spise denne?
Det er så mange spørsmål å ta stilling til, men det som virkelig gjelder er at kjøleskapet er fullt av gulrøtter. Ved et lite glipp fra innkjøpsavdelingen (meg), hadde vi plutselig to kilo gulrøtter å kose oss med. Problemet er bare at  så mye gulrøtter brukes ikke i vårt hushold før de begynner å bli ødelagte.
Gode råd er dyre, men ikke så langt unna. Ei kake blir løsningen, kanskje for fryseren og fremtidig bruk. Allikevel, kake skal det bli.

Oppskrift
3 egg
175 g sukker
1,5 dl matolje
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 ts kanel
0,5 ts nellik
0,5 ts kardemomme
200 g hvetemel
75 g valnøtter(se tips)
250 g gulrøtter (skrelt vekt)


Glasur:
50 g smør
200 g kremost
200 g melis
1 ts vaniljesukker

Pynt:
25 g hakkede valnøtter (se tips)

Pisk sammen egg, sukker og olje med en stålvisp. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i. Vend i hakkede valnøtter og grovt revne gulrøtter til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i ca 45 min. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk sammen ingrediensene til osteglasuren (smør og kremost bør ha romtemperatur). Smør over kaken og pynt med hakkede valnøtter.


Tips:
  1. Revet appelsinskall og malt ingefær er veldig gode smaker hvis man vil variere.
  2. Man kan bruke de nøttene man vil
  3. Man kan utelate nøttene helt
Så var den klar, kanskje vi går for en mellomløsning? Med et par biter som vi koser oss med nå og så fryse resten?
Oppskrifter på flere kaker, klikk her



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?