Innlegg

Viser innlegg fra desember 5, 2010

APPELSINMARMELADE MED INGEFÆR

Bilde
VELSMAKENDE OG EKSKLUSIVT Appelsinmarmelade 500 g fruktkjøtt av appelsin 500 g sukker Saften av en sitron fersk revet ingefær  Det går en god del av de hele appelsinene bort siden kun fruktkjøttet skal brukes. Beregn derfor 2-2,5 kg appelsiner for å få 500 g appelsin-filet (rent fruktkjøtt). Du trenger også rengjorte og kokte glass med lokk. Appelsin, sitron og ingefær Fremgangsmåte: Vask appelsinene ved å gni på skallet under rennende, lunket vann. Tørk dem med kjøkkenpapir eller et rent glasshåndkle. Skrell det ytterste, oransje laget av skallet av appelsinene (kun det helt ytterste av skallet, det hvite skal ikke være med), og kutt dette i tynne strimler. Alternativt kan en bruke den fine siden på et rivjern for å rive det ytterste av skallene. Det oransje skallet legges til siden så lenge. Skrell så alt det hvite av appelsinene, slik at kun fruktkjøttet kommer til syne Skjær ut appelsin-filetene, ved å kutte forsiktig langs med de hvite hinnene som skiller ”a