APPELSINMARMELADE MED INGEFÆR

VELSMAKENDE OG EKSKLUSIVT






Appelsinmarmelade

500 g fruktkjøtt av appelsin
500 g sukker
Saften av en sitron
fersk revet ingefær 
Det går en god del av de hele appelsinene bort siden kun fruktkjøttet skal brukes. Beregn derfor 2-2,5 kg appelsiner for å få 500 g appelsin-filet (rent fruktkjøtt).

Du trenger også rengjorte og kokte glass med lokk. Appelsin, sitron og ingefær

Fremgangsmåte:
Vask appelsinene ved å gni på skallet under rennende, lunket vann. Tørk dem med kjøkkenpapir eller et rent glasshåndkle.
Skrell det ytterste, oransje laget av skallet av appelsinene (kun det helt ytterste av skallet, det hvite skal ikke være med), og kutt dette i tynne strimler. Alternativt kan en bruke den fine siden på et rivjern for å rive det ytterste av skallene. Det oransje skallet legges til siden så lenge.
Skrell så alt det hvite av appelsinene, slik at kun fruktkjøttet kommer til syne
Skjær ut appelsin-filetene, ved å kutte forsiktig langs med de hvite hinnene som skiller ”appelsinbåtene” fra hverandre
Kutt appelsin-filetene mindre biter.
Bland fruktkjøttet (appelsin-filetene) med sukker og saften av en sitron og kok opp.
Tilsett det strimlede appelsinskallet, Finhakk en ca 5 cm lang bit fersk ingefær og la det hele koke forsiktig i 30 til 60 minutter, til konsistensen er passe tykk.

For å kontrollere konsistensen tar man en liten skje marmelade på et tefat og lar det avkjøle seg noen minutter. Om tykkelsen er slik man ønsker den tar man kjelen av varmen. Om marmeladen er for tynn kokes den litt lengre.
Fyll marmeladen på rene/kokte glass uten å søle på kanten av glasset (1 cm fra toppen), og sett på lokk med en gang. Avkjøl gjerne glassen i kaldt vannbad.

Appelsinmarmeladen kan oppbevares mørkt og kjølig i flere måneder. Er glasset åpnet bør det oppbevares i kjøleskap.
For flere oppskrifter klikk her.


Kommentarer

  1. Ingefær er vel lettere å beregne i vekt, ikke i centimeter.
    Husk å koke marmelade uten lokk.
    Marmeladen er kjempegod. TAKK..

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?