Innlegg

Viser innlegg fra juni 10, 2012

LAM ER EN VINNER HOS OSS

Bilde
DET KAN MAN OGSÅ VARIERE UTROLIG MYE Denne gangen har jeg prøvd en smakfull dressing til lammekjøttet. Det er beregnet å ha et lammemørbrad eller coulotte, som du legger på grillen eller steker i stekeovn. Mens det stekes slik du vil ha det, lager du en dressing OPPSKRIFT : 2 dl youghurt naturell 1 ss sitronsaft 1 ss sukker 1 el. 1/2 finhakket chili 2 ss finhakket mynte 1 ss gara masala Dette blandes og når kjøttet er stekt, tar du det ut , heller over dressingen og lar det hvile i ca 15 min før du serverer det. Dressingen fungerer da som en saus. Det er en lykke å oppdage nye smakskombinasjoner, denne sausen er en ny smak. Minner litt om India, men ikke helt. Vi ble i allefall forført av denne smaken, at den er sunn, uten fett og med yoghurt og chili, er jo et ekstra pluss. Smaken passer like godt til kylling som lam. Spinat passer fint til dette kjøttet og denne sausen Du kan også ha alle mulige sorter poteter til, men pommes frites eller råstekte poteter smake

HVORDAN KAN VI KLARE OSS UTEN POTETEN

Bilde
 DEN ER DEN EVIGE VINNER Legg til bildetekst Ovnstekte småpoteter med timian 16-20 små poteter vaskes med skallet på. legges i ildfast form Ha over olivenolje, timian, salt og pepper. stek i ovn på 150- 180 C i 20-30 min. Sjekk med en gaffel om den glir lett inn, da er potetene ferdige . Steker du med lokk på blir de mykere i skallet og saftigere. Deilige som tilbehør både til kjøtt og fisk, men kjenmpegode som selvstendig rett. På tapasbord, med feks dip. 

ER DET STORHUSHOLDNING JEG SER SPOR AV?

Bilde
DETTE ER EGG I FORM, STORE FORMER. Etter å ha gjestejobbet på et profesjonellt kjøkken i helga, har jeg lært endel . Store porsjoner For eksempel hvordan man kan variere bruken av egg til lunsj, frokost eller matpakke. Det er ikke noe problem å oversette dette til et privat kjøkken. OPPSKRIFT for ca 2 personer 4 egg vispes godt med 1 ss vann pr egg  salt og pepper og paprika Sett til side 1/2 vanlig løk finhakkes og glaseres i panna 1/2 paprika finhakkes av surres i stekepanne Finhakk skinke, pølse eller annet kjøtt du liker 1 tomat finhakkes Alt blandes i eggemassen og det hele helles i en ildfast form og settes på lav varme 150 C i ca 20-30 min til dette stivner. Du kan kutte i biter og servere varm med salat.  VARIASJONER : Du kan ta den typen kjøtt du har for hånden og liker. Grønnsakene kan og varieres. Løk, paprika og tomater er faste elementer. Dette er jo og en type omelett så ost kan med hell drysses over. Kos deg, det er kjempegodt.