Innlegg

Viser innlegg fra august 18, 2013

TID FOR EN FISKEMIDDAG MED STIL?

Bilde
DET ER DET JO ALLTID. Denne gangen ville vi ha noe som hadde litt mer klasse over seg enn en hverdagslig kokt eller stekt torsk. Hva gjør man da? Jeg slo opp i den største kokeboka av dem alle, Google, så søkte jeg på torsk og Hellstrøm.  Tenkte at om noen kan, så er det han.   Joda, der fant jeg noe som var enkelt nok til at det var innen rekkevidde av mine evner og min tålmodighet. Dermed var fredagsmiddagen reddet, hvitvinen lagt i kjøla og  knivene hvesset. Nå er jeg igang Oppskrift på Hellstrøms stekte fiskeloin. Ingridienser til 4 pers: 4 stk torskefilet (be fiskehandleren filetere, behold skinnet på) Maldonsalt 1 stk rotselleri, i terninger 1 stk liten kålrot, i terninger 2 stk gulrot, i terninger 1 stk fennikel, i biter 1 pakke sukkererter 100 gr bacon 1 sjalottløk, finhakket 1 fedd hvitløk, finhakket 2 ss hakket koriander 2 ss hakket kjørvel 1 liten bunt persille, finhakket 2 ss revet ingefær 200 g smør Olivenolje Salt og pepper Sli

DET VAR DETTE HAGEPROSJEKTET DA,

Bilde
DU HUSKER KANSKJE DET? Det har tatt sin tid og vi venter ennå i spenning på feks. takplater. Det er nymalt og lekkert, en studie i diskresjon. Nesten usynlig spør du meg. I skumringen en kveld Det mangler takplater, og all mulig fiklearbeid innvendig, som jeg nesten ikke klarer å høre om engang, det får hjernen min til å riste. Det skal jo være tett mot elementenes krefter utover høsten og vinteren. Det er godt vi er forskjellig, sier nå jeg. Jeg har nok med å orden med en ny matrett i ny og ne, eller grave litt i jorda, eller lese ei ny bok, eller synge i kor, osv, osv

ISKREM HOS OSS OG

Bilde
GRUNNET EN FØDSELSDAG I VÅR NÆRMESTE FAMILIE Da var anledningen der til å fornye kjøkkenredskapene med en slik en. Pastellfarvet og snerten Vi gikk altså til innkjøp av en iskremmaskin.  Saken er jo den at bursdagsbarnet er over gjennomsnittet glad i iskrem.  Nå gjenstår å sjekke om hjemmelaget is vil vekke samme entusiasme som den som er laget på det blide Sørlandet og finnes i alle frysebokser på nesten alle matbutikker. Jeg lover at det skal dukke opp bilder og oppskrifter på egne produkter etterhvert.  For øyeblikket er fokus andre steder, bursdagsbarnet har igjen en liten finish på taket av sommerens hage prosjekt og så må hagen ha en runde med stell dvs. plenklipping, luking og kantklipping. I god protestantisk tradisjon sier vi arbeid først, kos etterpå. "No pain, no gain" sies det og. Isen får vente. I all rettferdighetens navn så må det sies at mannen fikk noe annet enn kjøkkenmaskin også. Han ble mer begeistret for ei ny sag enn ismaskinen. Blank og