Innlegg

Viser innlegg fra januar 25, 2015

BAKT RØDLØK MED BALSAMICO OG TIMIAN

Bilde
SIDERETT SOM SMAKER HELT SPESIELT Steking av løk bringer fram sødmen i smaken, dette passer fint til stekt lam, biff, hele steker og alle sorter stekt fisk. Det ser dessuten flott ut og. Løken ser jo eksotisk ut Oppskrift til 4 personer 8 mellomstore løker 3 ss flytende honning 0,5 dl balsamico el. sherryeddik 4 ss mykt smør frisk timian 1 ts havsalt evt. litt gorgonzola el. roquefort Sett ovnen på 180 C. Skrell løken og del den i to og skjær 1 skive av bunnen slik at de står. Sett løken i bunnen av ei ildfast form kledd med folie. Rør smør, honning, timian og salt sammen. Hvis du liker det kan du og røre inn en klatt blåmugg ost. Fordel med en skje blandingen på toppen av hver løk.Drypp balsamico over løken og stek i ca 35-40 min uten varmluft. Vesken som samler seg i bunnen av formen kan du helle over eller spe i stekepanna, hvis du steker kjøtt samtidig. Da får du en deilig skysaus. Jeg brukte litt Blue Costello og smaken ble helt eventyrlig, tror bruken av den

KALVEGRYTE

Bilde
MAT MED DETTE KJØTTET I DUKKER OPP AV OG TIL HOS OSS Dette kjøttet kjøper vi kun hver gang vi reiser over grensen til Sverige eller Danmark. Det er dessverre så dyrt her i butikkene at det ville vært helt umulig for oss å ha det på menyen.  Det gir jo ikke akkurat støtte til lokale produsenter eller kortreist mat, men når man ikke kan velge, så blir det slik. Legg til bildetekst Oppskrift for 4 prs. 500 gr benfritt kalvekjøtt 100 gr bacon 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 1/2 ts malt muskat 1 ts hvetemel 0,5 dl hvitvin 4-5 stk sjalottløk 2 skiver knollselleri 1 -2 fedd hvitløk 2 dl kalvekraft 1 boks hermetisk tomat 2 ts tomatpure 1 stilk rosmarin 3 stilker timian 1 ts haqvsalt 2 ts havsalt 50 gr parmesan Oppskrift for 4 personer 1.Sprøstek bacon i ei gryte, legg dette i ei skål. Brun kjøttet i baconfettet og ha baconet tilbake.  Strø over hvetemel og tilsett hvitvin. La det småkoke i ca 15 min. 2. Skjær opp løk og selleri i terninger. Finhakk hvitløk. 3. T