Innlegg

Viser innlegg fra oktober 28, 2012

HØSTFERIEN

Bilde
NÅR HEDDDA OG MORMOR GÅR TUR Da virker det som om alt kan skje. I Stavern lurer de mest uhyggelige vesener.  uæhhhhh Pass deg Hedda!!! Eller kanskje vi har forvillet oss inn i ei paralell virkelighet befolket av disse vesnene? Litt av en kulturopplevelse. Minnesmerket over sjøfolk som er blitt borte på havet Stavern Lille Klatremus

VARMENDE GRYTER FRA ANDRE HIMMELSTRØK

Bilde
  ITALIENSK INSPIRERT OKSEHALERAGU  Dette er ei god og grundig handleliste. Jeg hadde liggende noen skiver av kalv med margbein så det var ikke akkurat okse, men jeg fikk ei strålende gryte som smakte veldig godt. Oppskrifta fant jeg på nettet.  Dette er mye mat og passer for 4 eller fler Handleliste og oppskrift: 1,4 kg oksehaler                        2 laurbærblad        2 gulrøtter                                2 stjerneanis 1 selleristang                            salt/pepper/timian/olje 2 løk 4 hvitløksfedd 3 dl hvitvin  Lekre råvarer  - Finn frem en passe stor kjele med lokk som du også kan sette i stekeovnen. Sett ovnen på 160 grader. - Kutt gulrot, selleristang og løk i mindre biter. Del hvitløksfeddene i to. - Salte og pepre oksehalene godt og brun den i en varm kjele. Gjør det i flere omganger slik at du får en ordentlig brun og fin karamellisering på alle bitene. Legg så kjøttet tilside. - Fres grønnsakene i samme kjele

BRINGEBÆRDESSERT

Bilde
NÅR VENNER MØTES EN FREDAGSKVELD Da velger vi oss en litt god meny. Det er for det første hyggelig å ha noe å se fram til i løpet av ei arbeidsuke. For det andre trenger vi å gjøre stas på oss selv en gang iblandt. Vi velger ofte denne måten. Tror og at en konsert en kino eller noe som gir sjela di næring, er like viktig. Lange turer i skog og mark kan man og gjøre til et felles prosjekt. Menyen ja, det var det vi startet med. Det sto lutefisk på bordet denne senhøstkvelden, da blir det både akevitt og øl. Desserten derimot var en frisk, smakfull og litt syrlig bringebærmousse Først laget jeg små porsjonsnøttebunner. Oppskrift til 4-6 porsj: 2 store eggehviter piskes med noen korn salt. Når hvitene begynner å skumme tilsetter du 100 gr sukker litt etter litt mens det piskes med middels hastighet. Når sukkeret er rørt inn kan du skru opp hastigheten og få en tykk blank marengsmasse. Sukkeret smelter fortere hvis du bruker finmalt sukker, melis kan brukes. Vend forsiktig i

FENIKKELSALAT

Bilde
HØRES UVANLIG UT Hva i alle dager bruker man det til? Jo det har jeg funnet ut. Tilbehør til fisk er kjent, men ved siden av andebryst er det perfekt. Legg til bildetekst Oppskrift: 1 fenikkel som du høvler eller snitter fine skiver av.Så blander du 1/2 ts salt, 2 ts sukker, saften av en halv sitron og ca 1 ss hakket, frisk estragon. Dette vendes inn i fenikkelen. Du kan og ha 1 ss rømme til når du serverer. Arne Brimi står bak denne oppskrifta. Klikk her for flere fenikkeloppskrifter