VARMENDE GRYTER FRA ANDRE HIMMELSTRØK

 ITALIENSK INSPIRERT OKSEHALERAGU

Dette er ei god og grundig handleliste. Jeg hadde liggende noen skiver av kalv med margbein så det var ikke akkurat okse, men jeg fikk ei strålende gryte som smakte veldig godt. Oppskrifta fant jeg på nettet.  Dette er mye mat og passer for 4 eller fler

Handleliste og oppskrift:

1,4 kg oksehaler                        2 laurbærblad      
2 gulrøtter                                2 stjerneanis
1 selleristang                            salt/pepper/timian/olje
2 løk
4 hvitløksfedd
3 dl hvitvin

Lekre råvarer


- Finn frem en passe stor kjele med lokk som du også kan sette i stekeovnen. Sett ovnen på 160 grader.
- Kutt gulrot, selleristang og løk i mindre biter. Del hvitløksfeddene i to.
- Salte og pepre oksehalene godt og brun den i en varm kjele. Gjør det i flere omganger slik at du får en ordentlig brun og fin karamellisering på alle bitene. Legg så kjøttet tilside.
- Fres grønnsakene i samme kjele til det er blitt blankt. Hell hvitvinen over grønnsakene, la det koke i et par minutter for å få bort alkoholsmaken. Imens det koker så skraper du godt i bunnen av kjelen slik at du får løsnet alt som eventuelt har satt seg fast.
- Ha så oksehalene tilbake i kjelen sammen med stjerneanis og laurbærblad. Fyll opp med vann til det akkurat dekker.
- Sett kjelen i ovnen, sett på lokk og la stå i 4-5 timer. Kjøttet skal lett falle av benet når det er ferdig. Kalvekjøttet jeg brukte er mørere og sto i (bare)2t
- Ta kjelen ut av ovnen og la det kjøle seg litt ned. Plukk så kjøttet av oksehalene, du kan godt fjerne eventuelle større fettbiter, kast bena. Fjern stjerneanis og laurbærblad.
- Kok så grønnsakene, kjøttet og kraften ned i en 20 minutters tid til du har fått en saftig kjøttragu.
- Hiv oppi en god neve med finhakket timian, salte og pepre godt og hell over noen gode klunker med olivenolje. Her er det viktig å smake seg frem til det er perfekt. Ikke vær redd for saltbøssa.
- Husk å riv over en god mengde fersk parmesan uansett hvordan du serverer det.
Jeg serverte det med pasta(penne), men spaghetti, gnocci, ravioli eller bare brød går kjempefint.

Nydelig og lettvint, kan stå i ovnen mens familien er på søndagstur. 
Tenk deg duften i huset når du kommer hjem. Enda bedre, tenk når du løfter lokket. Det er det nærmeste man kommer himmelske dufter.

Klikk her for flere italienske oppskrifter
Eller her for supper

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?