Innlegg

Viser innlegg fra januar 2, 2011

HELE FOLKET I ARBEID

Bilde
I MIDTEN AV DESEMBER BYGGES DET HUS HOS OSS Alle hender i arbeid Da så kjøkkenet mitt ut på denne måten. Du kan jo bare gjette hvor hyggelig jeg syntes det var. En av de fineste dagene i desember er når pepperkakehuset skal opp med hjelp av Dina og Jonas. I år var også lille Ruben og pappa der.

EIA VAR VI DER

Bilde
TENK AT SLIK VAR DET, TIDA GÅR SÅ FORT Det vakreste paradiset jeg har sett Det er bare noen få måneder siden. Det er vel nøyaktig like lenge til det kan bli en mulighet igjen Her sitter jeg og lever på minner fra en sommer som svant.

VINTER

Bilde
HADDE JEG ENDA VÆRT GLAD I DETTE VÅTE, KALDE, HVITE.....   Stakkars nissen Ja, ja slik startet januar hos oss. Det skal de ha, værgudene, det er vakkert det de styrer med. Kanskje jeg må redde den stakkaren som henger på døra?  E,e,e,e nei. En norsk nisse får tåle såpass. Dette er ingen slapp, feit cola-nisse

SAVNET

Bilde
NÅ MÅ JEG HA EI GOD BOK Å LESE SNART Et nattbord uten interessant litteratur er ubrukelig Det er altfor lenge siden jeg hadde noe ordentlig å sette tennene i mentalt sett. Hvor er den gode boka hen og den besettende leseoplevelsen? Den siste var Siri Hustvedt "Det jeg elsket", men den traff vel ikke helt Biblioteket neste!!

STATUS I JANUAR

Bilde
SÅ MYE HADDE JEG,  OG SÅ MYE FORSVANT,  OG DETTE  ER TILOVERS: Pålegg:  Lettsaltet lammelår,    Kaker: Berlinerkranser               Buklistsylte,                              Krumkaker              Grov leverpostei,                     Brune pinner              Lettrøkt skinke                        Fruktkake              Gravet ørret             Sursild                                            Sandkaker Så mye hadde jeg igjen..                                   Med de bidrag som barne mine hadde med til julefeiringa denne gangen, så ble det ganske flott. Dessuten må beregning ha vært god i år. For hør nå, i vårt hus og i kakeboksene til fristelse i januar, fins bare 4 krumkaker, 5 cm fruktkake, 10 Sandkaker og pålegg som lagres i fryseren og det var det. Er så fornøyd når ingenting går til spille. På beregning gjort, er vi gode eller er vi gode!

ALLE LEVENDE VESNER

Bilde
  TRENGER STELL OG OMSORG OG I JULA ER HUSET FULLT AV LEVENDE VESEN SOM DØR UTEN MIN OMSORG Midlertidig opphold Først ut er aseala som har frydet oss i hele jula, for å få den til å gjøre det, må jeg senke hele blomsterpottene under vann; Kuldslått vann annenhver dag. Der får de stå og fylle hele jordklumpen og alle kriker og kroker rundt røttene med livgivende vann, ca 1/2 t. De drypper av seg og flyttes over i pyntepotter for å glede oss noen dager til. Innvilget opphold Så må tulipanene til pers, forvokst og flagrende som de er blitt. De får fjerner 2-3 cm av stilken, friskt vann (kaldt) og et kjølig oppholdi gangen.  Vil vi kose oss med dem så tar jeg den inn i stua til kvelden. Klikk her for mer 

Avskjed

Bilde
VI MÅTTE JO AVSLUTTE JULE/NYTTÅRSFEIRINGA Da passet det fint å ha en skikkelig god lunsj med rester av pålegg og kaker. Etterpå var det bare å kjøre dem på toget lempe ombord bagasje, søte småjenter, tøffe gutter og en flink mamma. Vi sees snart

SVINEFILET I KARAMELISERT SAUS

Bilde
INSPIRASJON FRA ØSTEN. Svinefileter er god mat,men hvis tilbehøret er for nøytralt, da kan det fort bli litt tamt i smaken. Smaken på denne sausen går litt i asiatisk retning. Du verden... Oppskrift på saus  ca 4 personer 4 appelsiner 2 fedd hvitløk 1-2 ts revet ingefær 2-3 ss fishsaus el soyasaus 1 lime 2-3 ss brunt sukker Press saft av 4 appelsiner og riv skall av 1 av dem. Finhakk hvitløk, og riv ingefær, ha i fish/soyasaus, saft av i lime og 2-3 ss sukker. Hell alt i ei panne, kok opp og legg svinefileten i. La det småkoke mens du øser sausen over fileten i ca 20 min til fileten er kokt. Blir det lite kraft, fyll på med mer app.saft. La det koke inn til det blir nesten karamellisert. SERVERES MED: Ris og en frisk salat Gjett om det var asiatisk smak for norsk gane, aldeles nydelig.

GELE RETT FØR JUL

Bilde
DET VAR DA JEG LAGET BASILIKUMGELE Etterpå var jeg ikke helt fornøyd med resultatet, litt for lite basilikum. Den var slapp i smaken rett og slett. Ideen var god, så jeg skal legge inn oppskrifta og prøve igjen. Og her har du den forbedrede utgaven: Oppskrift på Basiliumsgele   1 bunt basilikum 3 dl vann 100 g sukker 3 plater gelatin Sitron • Bløt gelatinen i 10 min • Kok opp sukker og vann, avkjøl og kjør med blender til irrgrønn suppe • Sil, ha i smeltet gelatin, smak til med sitron • Hell i en stor flat form. når det har stivnet kan du kutte i de bitene du trenger.Denne geleen vil ikke vøre noe selvstendig rett. Men et  godt tilbehør  som fremhever og løfter feks pannacotta med bare vanilje eller multer. Denne passer der.

JULEMIDDAGEN ER SELVESTE TOPPUNKTET I JULA

Bilde
DET ER IKKE MYE JEG KAN SI OM DETTE Ribbe, rødkål, kjøttkaker, pølser, skjy og poteter. Her ser du bare den sprø svoren, ingen ribbe, men frykt ikke, den kommer man ikke unna. Et år til neste gang

JULEKAKE

Bilde
EN AV VÅRE JULETRADISJONER Ambrosiabrød Den må alltid lages tidlig på julaten. Det er noen som spiser den istedet for julegrøt, og noen spiser det i tillegg. Alt er lov, det er jo jul.

LILLEJULAFTEN

Bilde
OG DE ER HELT KLARE  Jula, come on  Ferien har begynt. Adventskalendere og Disney, alt hva hjertet begjærer.

SYLTETØY SOM JULEGAVER

Bilde
ELLER SYLTETØY TIL FAMILIEN, OG VENNERS SMAKSGLEDE. DE BLIR OGSÅ MED TIL ET JULEMARKED JEG VET OM. D er går de unna som varmt hvetebrød. Problemet er bare å få tak i mange småglass nok. De ble til i all hemmelighet Aprikosmarmelade med rosmarin og pistasienøtter. Det er kjempegodt til ost, kjeks, croissanter eller sjokoladekaker. Gjett om det smakte godt. en blanding av smaker som fungerer utrolig godt. Oppskrift 200 gr tørkede aprikoser 2-3 dl vann 80 gr sukker 3 kvister fersk rosmarin 0,5 dl hakkede pistasjnøtter 2 ss sitronsaft Kok aprikosene med sukkeret og rosmarinen til aprikosene er helt myke og vannet halvert. Bruk stavmikser på dette slik at du får en jevn puree. Smak, ha i mer sukker om du synes det er nødvendig, men dette skal ikke vøre et søtt syltetøy til brød, litt syrlig smak skal skinne gjennom. Tilslutt røres nøttene inn Det hele får et oppkok og haes over på rengjorte glass. Klikk her  for mer

Høstens prosjekter

Bilde
ER DE AV RETTE SLAGET SÅ MÅ DE SKJULES Lenas Wenches I allefall til julaften. Disse er jeg spesiellt stolt av  Halvard ba så pent Men det viste seg jo å ha konsekvenser, jeg har jo flere barn og er kjent med konseptet " Når de har fått så vil jeg og ha.."