SVINEFILET I KARAMELISERT SAUS

INSPIRASJON FRA ØSTEN.

Svinefileter er god mat,men hvis tilbehøret er for nøytralt, da kan det fort bli litt tamt i smaken.
Smaken på denne sausen går litt i asiatisk retning.


Du verden...

Oppskrift på saus 
ca 4 personer
4 appelsiner
2 fedd hvitløk
1-2 ts revet ingefær
2-3 ss fishsaus el soyasaus
1 lime
2-3 ss brunt sukker


Press saft av 4 appelsiner og riv skall av 1 av dem. Finhakk hvitløk, og riv ingefær, ha i fish/soyasaus, saft av i lime og 2-3 ss sukker.

Hell alt i ei panne, kok opp og legg svinefileten i. La det småkoke mens du øser sausen over fileten i ca 20 min til fileten er kokt. Blir det lite kraft, fyll på med mer app.saft.
La det koke inn til det blir nesten karamellisert.


SERVERES MED: Ris og en frisk salat

Gjett om det var asiatisk smak for norsk gane, aldeles nydelig.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?