Innlegg

Viser innlegg fra oktober 16, 2011

SPINATPAKKE

Bilde
Terapi for meg, på fredagsettermiddag etter ei hard arbeidsuke, er som alltid å tenke på hvordan finne på noe nytt og planlegge hvordan jeg skal utføre dette. Kravet var at det skulle passe til lammekjøtt. Bare for gøy. Det startet slik Og slik ble spinatbollene De største spinatbladene taes til side og danderer utover på et klede. Resten forvelles som vanlig. Kan krydres med en tanke salt, litt muskatnøtt, hvitløk og noen dråper sitron. Legg spinatmassen i en ball midt i bladene, bruk kledet til å presse rundt til en ball.  

STRÅLENDE TURER

Bilde
AKKURAT I OVERGANGEN TIL SKIKKELIG FROST NATUREN GIR ALLTID GLEDER Da kan turene og naturopplevelsene bli spesielle

HØSTENS TILBAKEBLIKK

Bilde
 NÅR JEG KOMMER I DET SENTIMENTALE HJØRNET Flott familie Da tenker jeg på de deilige stundene som har vært, spesiellt stjernestundene fra sommeren. Det hjelper i høstmørket å kikke på bilder som minner oss onm hvordan livet var i juli og hvordan det kommer til å bli igjen.

AVSLUTNING

Bilde
DEN DEFINITIVE Når georginene er i kjelleren, hagemøblene er satt bort, alle potter er tømt og vasket, så står alltid rosene igjen i full knopp. Hvis frosten ikke kommer for tidlig, så kan knopper ennå åpne seg og glede oss. Vi venter storm i natt så jeg har vært ute i kveldsmørket og plukket noen vakre og veldufteneds Austin-roser, de siste. Et vemodig øyeblikk, resultatet blir vakkert i stua. Du skulle ha kjent duften

ETTERMIDDAGSHYGGE

Bilde
DET SER DU VEL, HER HAR VI KOST OSS INDERLIG. Spørsmålet er hvorfor ser det ut som ei slagmark da? Ikke snakk om at vi klarer å holde orden. Det vi klarer er å lese, spise, drikke og ha gode samtaler. Trenger vi noe mer i livet?

FRANSK DESSERT

Bilde
BRIÈ SOM DESSERT Det er en vanvittig god dessert, men og vanvittig mektig. Bare til spesielle anledninger.  Bare en ting å si: Nam OPPSKRIFT 10 - 12 personer 1kg rund briè 1 1\2 dl sukker 1 ss vann Valgfrie nøtter Evt. Tørkede aprikoser, fiken, pære osv Temperer osten, Kok sukker/vann til lysebrun masse, hell dette over osten, trykk i nøtter og pynt med frukt. Her er det brukt granateplekjerner. Kan serveres på et koldtbord når man har mange gjester.  Ellers er det relativt sjeldent man trenger slike mengder, forminsk ostemengden så er den lettere å håndtere.Tilbehøret kan være etter behov.

FLERE DESSERTER

Bilde
FOREKSEMPEL APPELSINSORBET  Presentasjonen betyr jo litt Det smakte aldeles, nydelig og friskt. Servert med ingefærsyltede pærer og shortbread. Toppet med noen bringebær, rørt med sukker. Hadde og litt sjokolade, men det var for mye. Kunne kanskje variert med mørk sjokolade og kuttet ut bringebærene.