Innlegg

Viser innlegg fra august 26, 2012

APPELSINSALAT ER SÅ ENKELT OG SÅ GODT

Bilde
DET SMAKER AV SOMMER OG FRISKEHET Kan med stort hell brukes til svinekjøtt, stekt fisk eller alle typer fjærfe.  Det ser jo fristende ut Her har jeg brukt frisk, renset appelsin delt i to og skivet. Agurk kuttet i terningerog vårløk finsnittet. Så drysset jeg over kuttet fersk koriander, olje og litt salt og pepper. Lekkert?? Smaker gjør det og.

FRISKE URTER ER BEST TIL MATLAGING

Bilde
EN AV MINE KJEPPHESTER Alle butikkene som har urtene friske hele året er jo et flott tilbud i nov til april. Senere i sesongen og resten av sommeren   har jeg min egen produksjon.  Først og fremst dem som klarer seg vinteren gjennom. De er først og fremst gressløk, så kommer salvie , mynte, oregano og timian. Har og hatt hell med krus- og bladpersille.  Fra tidligere år uten snegler Så møter man det store problemet; iberiasnegler!!! De elsker urter og snauer dem i løpert av en natt. Derfor har jeg lært meg noen knep av ei svigerinne i Kristiansand. Heng dem høyt!! Det er jo en fin dekorasjon i seg selv, og skulle mostrene prøve sg så har man bedre oversikt enn nede i et bed. Slik ser det ut denne sommeren. En hel liten urtevegg. Den kan jo bli ennå større, men nå har jeg det jeg trenger. Koriander, mynte, persille, 2 typer og timian. Gressløken står ennå i bedet sitt, der har jeg og satt ned hvitløkbåter som vil komme utpå sommeren til neste år med flotte hvit

FENIKKELEN HAR FÅTT FAST PLASS HOS OSS

Bilde
FØRST OG FREMST SOM TILBEHØR TIL FISK Enkel og hverdagslig Det er noe med den lekre, subtile anissmaken, som fremhever fiskesmaken. Den blir aldri o verveldende i forhold til disse myke, lavmælte smakene du finner i fisk. Noen fisker har jo og en litt fet smak, fenikkelen balanserer den på en god måte. Dette er en salat som ble servert til steinbit. Den fisken har en fyldig mektig smak, friskheten i fenikkel passet fint til. OPPSKRIFT Fenikkel i tynne strimler og tynne skråskjærte vårløkbiter glasert i middels varm panne til de blir blanke. Dressingen jeg laget var av olje, sitron, hvitløk, salt og pepper. Tilslutt brunet jeg gresskarfrø, men det smaker like godt med pinjekjerner. Her er mer om fenikkelen

VENNERS FEIRINGER

Bilde
DE ER HELT UTROLIG HYGGELIGE OG SÅ SÅ MYE GOD MAT Denne gangen festet jeg meg med pannacottaen som ble servert. Frisk og litt syrlig, med en anelse av kanel. Så overraskende og sååå godt. Hanne som sto for denne lekre lille smaksbomben var lett å be når spørsmålet om oppskrifter kom. Denne fikk vi i selskapet. OPPSKRIFT PÅ BRINGEBÆRPANNACOTTA 250 gr bringebær kokes med 3/4 dl sukker, 1 ts vanilje og 1/8 ts kanel. Vær forsiktig med kanelen, den har sterk smak og tar lett over, men den er helt nødvendig her. Bløt 2 plater gelatin og bland inn i den lunkne bærmassen. Rør inn 1 boks rømme til slutt og fyll i severingsskåler. Det er mange muligheter for variasjon når du pynter, men sjokolade og bringebær er gammel, velprøvd og god kombinasjon. Hvis du synes rømme blir litt for syrlig så kan du velge creme fraish som er litt mildere i smaken eller mascarpone som har  en myk, fyldig og fet smak.