Innlegg

Viser innlegg fra februar 26, 2017

EN GRÅ HVERDAGSLIG MANDAGSMORGEN

Bilde
I ENHVER DAGBOK SÅ MÅ DET SELVSAGT VÆRE NOEN HVERDAGSNOTATER Det som skjer hver dag har kanskje ikke den store interessen, Det er heller ikke svært banebrytende og spesielt. Kaffedrikkere er det vel ca 14 av på dusinet i dette landet, avislesere likeså. Min aktivitet er det altså mange andre som også bedriver. Mandagmorrablues Konklusjonen er at ingenting her klarer å få fart på verken puls eller blodtrykk. Det er heller ikke meningen, kos er stikkordet, hygge er viktig. Litt blomst, litt stearinlys, kaffe og avis, de jager fort bort tankene på februartåke, en saktegående vår og hva som ellers kan gruffe til noen morratanker. Livet kjennes ikke så verst ut, alternativene liker vi ikke. Det er mulig jeg har tenkt slike tanker før. Klikk her for mer

FASTELAVENSBOLLER TAR HELT KNEKKEN PÅ MIDDAGSPLANER

Bilde
HVEM ORKER TANKEN PÅ MIDDAG ETTER DISSE BOLLENE . Vanvittig gode, usannsynlig deilige,  kaloririke, søte og over alle støvleskaft fete. Tror du nå at jeg advarer deg? Ikke lag dem, ikke spis dem? Nei, nei, nei, Lag dem, spis og kos deg, men vent til neste fastelavn med å lage dem igjen. Dessuten, de er så mektige at du klarer ikke mer enn et par, så stopper det opp av seg selv. for en stabel De minner om dem jeg fikk på mitt barndomskjøkken til fastelavn. Noen forskjeller er det jo, før stekte de i smult, jeg bruker olje,  min har en fastere deig, jeg bruker bakepulver ikke hjorthornsalt og sist, men ikke minst, hvem vet hvordan maten egentlig smakte for 50-60- år siden? Det vi vet er at minnet kan spille oss mange puss. Oppskrift på dagens frityrstekte kanelboller 5 dl mel 3 ss sukker 0,5 ts salt 2 stk egg 2 dl fløte el matfløte 1 ss bakepulver rapsolje til steking(solsikkeolje) Bland alt det tørre, egg og fløte blandes med saften fra ½ sitron og så blandes alt

KYLLING OG GRØNNSAKER MED KOKOSMELK OG RØD CURRY

Bilde
DET ER LITT AV EN OPPTAKT TIL EN OPERAKVELD, ELLER KANSKJE JEG SKAL HOLDE MEG I TERMINOLOGIEN OG SI OVERTYRE Tre damer i sin beste alder, som forresten alltid er den nåværende alder, som skal ut for å se på opera på kino. På et tidspunkt så må vi jo spise. Da passer det med en enkelt gryterett før vi går. De lyser opp   Oppskrift 700 gr kyllingfileter 2 ss olje (solsikke el. raps) 2 stk sjalottløk 1 stk gulrot 1 stk brokkoli 1 stk paprika 20 stk frosne erter 1 ss revet ingefær 3 ts red curry paste 4 dl kokosmelk 2 ss soyasaus 2 dl kyllingbuljong 2 stk vårløk 1 sitron revet skall 1-2 ss maisennamel fersk koriander Skjær kyllingfileene i strimler og brun den i oljen og ta dem til side. Finhakk sjalottløk og små biter av gulrøttene og ls dem surre i olje i 2-3 min. Tilsett kyllingbitene, kraft, soyasaus, kokosmelk, erter, red curry paste og ingefær. Jevn gryta med maisennamel rørt ut i vann. Kok dette til gulrøttene er møre.   I mens kutter