Innlegg

Viser innlegg fra november 20, 2016

COCK AU VIN

Bilde
AV ALLE KYLLING/HØNE GRYTENE SOM FINS, SÅ ER NOK DENNE DEN MEST KJENTE. Når man legger sammen dette faktum og det andre faktum som er, at jeg liker veldig godt kyllinggryter. Da blir det veldig merkelig at dette er første gangen jeg har prøvd denne matretten. Lyset går av og til opp sent, men jeg må få tilføye, godt. For dette var godt. Sopp og løk og gulrøtter, alt i en himmelsk saus. Oppskrift 1 kylling eller kyllinglår, ca 1,2 kg ca 150 gr bacon i små biter ca 250 gr småløk 3 gulrøtter, i biter 3 stilker stangselleri, i biter 3-4 fedd hvitløk 2 ½ ss hvetemel ca 5 dl rødvin 2 ½ dl kyllingkraft(buljongterning) 2 timianstilker 2 laurbærblader salt/pepper persille, finkuttet Del kyllingen i 8 deler, overflødig fett, skinn  og ryggbein fjernet jeg, før jeg vasket og tørket bitene. Hvis du har bare lårstykker, deler du dem og i to. Del i leddet mellom overlår og "klubbe". Krydre kyllingen med salt og pepper. Skjær opp bacon, hvitløk, gulrøtter og s