Innlegg

Viser innlegg fra november 18, 2012

SITRON OG HVITLØKSKYLLING

Bilde
DET ER IKKE DEN FØRSTE KYLLINGEN PÅ MIN BENK Det blir heller ikke den siste Jeg tar altså fram en gammel kjenning, en stor kylling ca 1,2 kg I dag skal jeg lage: OPPSKRIFT Hvitløk og sitronkylling i gryte. Kyllingen må vaskes og tørkes godt innvendig og utvendig. Jeg skjærer og bort så mye som mulig av fettet på og inni den. Så speker jeg den med hvitløksfedd. Jeg stapper hvitløk inn overalt jeg klarer. 1 vasket sitron deles i båter og saften klemmes over og inni kyllingen. sitronbåtene legges inn som fyll i buken. Hender jeg bruker to sitroner. kyllingen er fet og trenger syre for å bli god. Hele kyllingen legges i en ildfast gryte med lokk. Den saltes og pepres godt, lokket legges på, inn i stekeovnen. Ikke hell på noe væske. 150-180 C i ca 1 1/2 til 2 t. Den passer seg selv og blir bare mere og mere smakfull . Denne kyllingen blir ikke sprøstekt med brunt skinn. Kjøttet løsner derimot fra bena og går nesten i oppløsning. Bena kan plukkes ut før du serverer den, men