SITRON OG HVITLØKSKYLLING

DET ER IKKE DEN FØRSTE KYLLINGEN PÅ MIN BENK
Det blir heller ikke den siste

Jeg tar altså fram en gammel kjenning, en stor kylling ca 1,2 kg
I dag skal jeg lage:

OPPSKRIFT
Hvitløk og sitronkylling i gryte.

Kyllingen må vaskes og tørkes godt innvendig og utvendig. Jeg skjærer og bort så mye som mulig av fettet på og inni den.
Så speker jeg den med hvitløksfedd. Jeg stapper hvitløk inn overalt jeg klarer.
1 vasket sitron deles i båter og saften klemmes over og inni kyllingen. sitronbåtene legges inn som fyll i buken. Hender jeg bruker to sitroner. kyllingen er fet og trenger syre for å bli god.
Hele kyllingen legges i en ildfast gryte med lokk. Den saltes og pepres godt, lokket legges på, inn i stekeovnen. Ikke hell på noe væske.

150-180 C i ca 1 1/2 til 2 t. Den passer seg selv og blir bare mere og mere smakfull. Denne kyllingen blir ikke sprøstekt med brunt skinn. Kjøttet løsner derimot fra bena og går nesten i oppløsning.
Bena kan plukkes ut før du serverer den, men grunnen til at selve retten ikke er med på bilder er jo at den ikke gjør seg til matfoto.

En lubben kylling.
Det blir en himmelsk smak på kraften i bunnen av gryta. Er det litt lite, kan du spe forsiktig helt til slutt.
Behold lokket, på ellers fordamper denne deilige krafta som gjør retten

Server med ris eller brød. En frisk salat til smaker og godt.
Kanskje noe for den dagen dere går på tur og blir glade over å finne noe i stekeovnen når dere kommer hjem?
Bruker du lavere temperatur på stekeovnen, kan den stå lengere.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?