Innlegg

Viser innlegg fra juni 29, 2014

TENK AT JORDBÆR, MARENGS OG FLØTE SAMMEN, HAR ET EGET NAVN?

Bilde
DET VISSTE JEG IKKE, MEN HAR NÅ FUNNET DET OMTALT SOM "ETON MESS" Det er nok egentlig bare enda en måte å få i seg mest mulig bær på. Det var forresten hos tv kokken Gordon Ramsay jeg hørte navnet for første gang.  Det var ikke hos ham jeg for første gang kom borti det. Jeg mener, har du jordbær og fløte, så har vel mange av oss eksperimentert oss fram til en marengs med jordbær og krem, ikke sant? Det eneste vi kanskje ikke har har er et fornuftig navn på blandinga, eller mess som på norsk betyr noe slikt som rot. Både voksne og barn liker dette Hvis du ikke allerede har smakt denne lekkerbisken, så kan vel bare utseende si noe om hvor deilig dette smaker. Hvis vi skal snakke om rot(mess), så er det jo det det blir så snart du setter skjea i dette og prøver å spise det. Opprinnelig var dette en dessert med jordbær som jeg har sagt. Jeg har en snev av matintoleranse. Jordbær er ikke på min meny, men bringebær er. Denne fantastiske desserten smaker like godt med

COLESLAW TIL BURSDAGEN

Bilde
EN ERKE AMERIKANSK SALAT, PASSER FINT TIL 4 JULIFEIRING Denne salaten ligner veldig på den min mor serverte på 50-60 tallet. Min mor brukte ikke majones og sennep i, men grønnsaker og salt pepper og sitron. Men tilbake til den amerikanske. Et tradisjonelt tilbehør til hamburger, men også til alle typer grillmat. Siden vi ikke griller noe særlig, blir den hos oss brukt til mat stekt på alle mulige måter. Friskt og deilig Oppskrift 1/2 sommerkål 1 gulrot 1 liten rødløk 1/2 rød chilli 75 gr gresk yoghurt 25 gr majones 1 ts dijonsennep saft av 1/2 lime salr og pepper Skjær kål i tynne strimler,løken i tynne ringer og riv gulroten. Chilien finhakkes. Ha alt i en bolle og bland godt, smak til med limesaft, salt og pepper. Jeg synes det er litt morsomt med sammenligningen til 50 tallets salat, men denne er allikevel moderne og frisk. Med majones er den ikke akkurat mager, men smakfull.

PÅ TUR MED GJENGEN

Bilde
VEL, NOEN FÅ AV DEM Det kan og oversettes med barn og barnebarn. Turer med dem på Kyststien er alltid en fryd. Endelig ble det en stabil solskinnsdag med fin temperatur, uten truende regnskyll og lave temperaturer. Juli 2014 har hittil vært så ustabil. Ikke på langt nær det flotte sommerværet vi hadde i juni. Naturen er ikke forutsigbar lengre .  Ryllik, karve og rødkløver Det som ennå kan forutsies, er forsommerblomstene langs kysten i Vestfold.Vi plukket og fant ut hva blomstene het. Siden mormor husket å ta med ei bok om blomster, så hadde vi det morsomt lenge med det. Vi fant opptil 20 forskjellige sorter bare langs stien vi gikk. Fugleøya hadde fine langgrunne strender til lek og bading.  Det tok lang tid og så utforsket vi gamle fortifikasjoner fra krigens dager. Kysten her er full av disse og de er veldig interessante for 10-11 årige gutter. Vi voksne gledet oss over sol og varme, glade barn og den deilige feriefølelsen som myket oss opp og lot stress og negative

UVANLIG DRESSING TIL VANLIGE SALATER

Bilde
HVIS DU LAGER KOFTA ELLER TABBULEH (salat av bulgurhvete)SÅ KAN MAN BRUKE DENNE Vi bruker den og som dressing til vanlig grønn salat eller dip til potetgull og Nachos.  Den er helt enkel, lett å lage og den kan oppbevares under lokk i inntil ei uke. Så er det bare å forsyne seg Oppskrift 2 dl lettrømme 2 fedd finhakket hvitløk 1 ts kardemomme 1 ts hele spisskummin (Mal dem selv i morter) 1/2 ts revet muskatnøtt 3-4 ss presset sitron salt/pepper 3-4 ss finhakket mynte Blandes i tilslutt Dette blandes sammen på enkleste måte. La stå i kjøleskap ca 1 t, for at smakene skal sette seg.  Klikk her for flere dressinger

KJØTTKAKER ER ALLTID EN VINNER

Bilde
KOFTAS ELLER KØFTE ER DEN TYPEN KJØTTKAKE SOM STAMMER FRA MIDDELHAVETS SØRLIGE STRENDER. Så fulle av smak som de er så passer de godt til grilling og andre sommer måltider. Den oppskriften jeg støttet meg til sa, de var fine å ha på grillen. Det stemte ikke helt. Sant og si så ble det relativt mislykket. Som vanlige kjøttkaker derimot, så gikk det helt flott og de smakte ikke for sterkt og fremmed.  Klar til steking Så er det bare til å hugge innpå Oppskriften: 250 gr lammekjøttdeig 250 gr vanlig kjøttdeig 1/2 sitron saften av 1 ss olje 50-60 gr ferske korianderblader 2-3 fedd hvitløk 2-4 grønn chili 1 ss malt coriander  1 ss spisskummin 1/2 ss grov sort pepper 1/2 ss gurkemeie 1/2 ss gara masala 2 ss malt ingefær 1ss salt Bland kjøttdeigen og sitronsaften først, ha i alt unntatt korianderbladene, de hakkes og has i tilslutt. Denne deigen kan formes til litt store kjøttkaker som formes rundt et grillspyd. Alternativet er som jeg sa vanlig kjøttkakefas