Innlegg

Viser innlegg fra februar 19, 2017

DEN SOM LETER HAN FINNER

Bilde
NÅ HAR JEG VÆRT PÅ LETING ETTER BEVIS FOR ST VÅREN ER LIKE RUNDT HJØRNET På denne tiden av året trenger jeg bevis. Uansett vær og føre, så mister jeg på en måte troen på at våren kommer. Sånn føles det. Da er det godt å kunne se på naturen og finne disse små tegnene på at vi er på rett vei og at det kommer til å ordne seg tilslutt. Det jeg oppdaget først var selvsagt disse små skjønnhetene som står like ved inngangen vår Snøklokker De har nok kost seg i vinter under de visne bladene og er nå klar til å åpne seg. Den neste har jeg sett på hver dag siden 13 desember i 2016. Den står i ei potte på trappa og er for det meste bunnfrossen. Ikke at det ser ut til å plage den. Julerosa blir gammelrosa etter hvert som den blir eldre. Ikke ulikt meg, det meste av den hvite uskyldige fargen er borte for lengst, men er ikke den rosa vakrere da? Tenk å klare seg hele vinteren? Det kan være at en ripsbusk ikke utløser hjerteklapp og sterke følelser hos dere, men da de nye spiren

SKREIEN SPILLER HOVEDROLLEN

Bilde
I ET MIDDAGSSELSKAP I TRADISJONENS TJENESTE Tidligere har jeg gitt et lite hint av våre franske tilbøyeligheter. med en ektemann(vaktmester, smakspanel osv, osv) som har bodd i Frankrike, med venner fra Frankrike og nå også med slekt på besøk fra Frankrike måtte det et lite middagsselskap til. I februar, med diskene i butikkene fylte med deilig norsk, fersk fisk så skjønner du vel hvor dette bærer. Selv om prisene koster både skjorta og det hvite i øynene så er det det som må til. Her ligger de på vent, isvann med litt sitron Den flotte og hjelpsomme Meny-butikken her i sentrum av Larvik er en viktig støttespiller. Til og med når det gjelder tilbehør og tips til saus, så stiller de opp med meningsfylte samtaler og gode innspill til maten og serveringen. Uvurderlige samtalepartnere med andre ord. Hva besto menyen av denne kvelden? Jo, bare hør her: Ryggfileter av skrei med poteter, gulerøtter og ertestuing med Sandefjords smør over. Så tradisjonelt som man bare kan ønske

DET FØRSTE FORSØK PÅ ET KLIPPFISKMÅLTID

Bilde
SÅ VAR DET DEN HJEMMELAGETE VERSJONEN AV ET DEILIG KLIPPFISKMÅLTID Det er ikke første gangen jeg får inspirasjon av fantastiske måltider på restaurant. Jeg memorerte, lagret i minne og tok bilde for å prøve på mitt eget kjøkken. Å lage et måltid av klippfisk innebærer ekstrem planlegging. Et par døgn i forkant skal den ønskede mengden med speket og tørket fisk legges i vann og vannet skal skiftes flere ganger underveis. Man bør være sikker på hvor mange som skal spise og ca hvor mye folk spiser. Første forsøk I min versjon brunet jeg fiskebitene først i stekepanna før de ble stekt ferdig i stekeovnen. Hver fiskebit ble lagt på en mos av jordskokk. På toppen ligger en klatt ertepure av frosne erter og noen spirer. En passe porsjon av rotgrønnsaker og en frisk syrlig saus. Det er egentlig ikke noe å lage oppskrift om, den gir seg selv. I sannhetens navn må jeg tilstå at dette ikke var det mest vellykkede måltid jeg har servert. Det hadde b