Innlegg

Viser innlegg fra april 8, 2012

HJEMMELAGET GUACAMOLE

Bilde
DEN KAN BRUKES TIL SÅ MANGT OG ER NOE HELT ANNET ENN DE FABRIKKLAGETE VI FINNER I BUTIKKENE PÅ BOKS.JEG SYNES DE SMAKER AV KJEMI OG FABRIKK. Denne får ofte være med når vi koser oss en sen fredags ettermiddag. Oppskrift med ekte meksikansk smak. 1 tomat 2 avocado 0,5 chili 1/2 sjalottløk 2 hvitløkfedd fersk koriander salt og pepper Flå og finhakk tomaten, fjern den myke kjernen. Skjær i terninger. Finhakk 1rød chilien, rødløken, og 1-2 hvitløkfedd. Del avocadoene, skrap ut kjøttet og mos med gaffel. Bland alt, også finhakket fersk koriander og 2 ss creme fraiche og en liten sprut sitronsaft. Smak til med salt og pepper . Her har jeg pyntet med kaviar og laks. Den dagen hadde vi fest Dette er den ekte varen, det smaker man. Deilig til dip til feks potetgull, selleristenger eller på kjeks som en forrett. For flere oppskrifter, klikk her . eller HER   

KULTUR FINNER MAN HVOR SOM HELST

Bilde
POESIBYEN I LARVIK  Det henger på vegger og Ganske flott idè med dikt og sitater rundt omkring i bybildet. Det synes han som er på besøk også. Skjønt kommentaren er lakonisk: "Trodde det var bare skolearbeid, vi har hatt det som lekse."  Vi leker litt mens vi venter Andre i familien foretrekker å henge rundt pizzasjappa mens pizzaen blir ferdig.

FENIKKEL I FORM

Bilde
DER FINS TILBEHØR OG DER FINS TILBEHØR Det er jo såre enkelt, men et av de beste tilbehør til det tradisjonelle påskelammet, til alle sorter fersk fisk og til kylling. OPPSKRIFT Skjær i 2 fenikkler i tynne skiver, legg utover i ildfast form og dryss over salt og godt med olje. La stå høyt oppe i stekovn ca 180 C i 20-30 min. Den må være glasert og myk for at den deilige søte fenikkelsmaken skal komme frem. Lar du den stå for kort blir den sprø og treaktig, for lenge, tørr og smakløs. Den kan serveres kald og. Det hender jeg svir av paprikabiter og drysser over. Det var det. Prøv og smak, husk det er så mange gode smaker der ute. En dressing om du ønsker: med kapers og sitronsaft Hakk kapers grovt og bland med olje og sitronsaft. Knus hvitløk og bland i.

PÅSKE OG BØKESKOG

Bilde
IKKE HELT SYNONYMT, MEN MED VÅRER SOM DETTE SÅ..  Kan du se horisonten? Når vi har kommet bare til 8 april og bøkeskogen står der med hvitveissløret kastet utover bakken og man merker at den er på nippen til å kaste det grønne sløret over skuldrene. Da vet man at noe er i ulage og at årstidene ikke kommer som de skal. Det er allikevel vanskelig å mislike det når man står midt oppi denne skjønnhetsopplevelsen.