Innlegg

Viser innlegg fra november 2, 2014

LANGTIDSSTEKT LAMMESKANK

Bilde
GIR KJØTTET EN  HIMMELSK SMAK. DEN MÅTEN Å TILBEREDE LAMMEKJØTT PÅ HAR HELT TATT OVER HOS OSS. Borte er lammestek med rosa eller rødt kjøtt i midten. Borte er skiver med kjøtt på et fat. Velkommen til sakte utvikling av smaker der alt av sener og fett er smeltet sammen med kjøttet til en helt annerledes og himmelsk smaksopplevelse. Denne helga var det tid til en ny runde med lammeskank i gryte.  Jeg har skrevet om dette før og ser at det er populært. Ikke det minste rart, det er populært hos oss og. Denne gangen brukte jeg den fine røde jerngryta mi. Kjøpt i Frankrike og møysommelig fraktet hjem. Forskjellene i prisen gjorde det verdt bryet.   I den sorte gryte .... Start minst 5 t før dere skal spise. Gjerne mer om du trenger det. Oppskrift for 4 personer 2 lammeskanker 1 hvitløk 2 gulrøtter  1 vanlig løk 4-5 cm pastinakk(Kan utelates.) salt pepper sitron Stikk fedd med hvitløk inn i kjøttet, lag hull på langs av benet med en spiss kniv. Brun knoken godt i var

E. ANNIE PROULX "Shipping News"

Bilde
FOR MEG EN BOK FRA ET EKSOTISK OG UKJENT LANDSKAP Her ligger filmen klar Noe så eksotisk og fremmedartet som en roman fra New Foundland Hovedpersonen er Quoyl og hans reise i flere betydninger av ordet. En følsom, ulykkelig, selvforaktende mann, født og vokst opp i USA, hvis foreldre og forfedre kom fra New Foundland. Et sted han ikke tenker på eller har noen ide om. Til tross for det er det nettopp dit han kommer, styrt av ytre omstendigheter og tilfeldigheter. Dette er ei bok om å finne seg selv, om å forstå sammenhenger, om fortidens skygger og framtidstro. Det handler om dyp sorg og ydmykelse, men og om varme, vennskap og kjærlighetens forskjellige ansikter. Underveis i denne fortellinga om en mann, så er historien om New Foundland veldig tilstede. Jeg hadde av og til følelsen av at jeg både luktet, smakte, hørte og så den ugjestmilde naturen og klimaet. Menneskene der er beskrevet med kjærlighet og varme som sterke, gjestfrie, inkluderende, med en egenartet

ER GULROTSUPPE EN ORDENTLIG MIDDAG?

Bilde
JEG VET AT MANGE SYNES DET, MEN SÅNN TENKER JEG. Jeg liker best et varmt måltid med proteiner, kjøtt eller fisk. Allikevel hender det jo at  enkelte dager blir  suppe hovedmåltid.  Vakker og vindblåst De dagene Onsdagsdamene er på farta, da kan det være at det blir litt lite tid til langvarig matlaging. Da kommer vi hjem fylt av deilig frisk luft, med en kropp og føtter som er matte etter en lang tur. Med et hode som er oppfrisket av den flotte høstluften og de mange naturskjønne øyeblikk som vi tar med hjem festet på netthinna.  Slik som denne furua ved Omholtstranda. Humøret er oppløftet, men sultne blir vi av så mye trim og frisk luft. Da er det jeg tyr til gamle kjenninger og denne gangen er det gulrotsuppe. Gulrot suppe har jeg skrevet om før. Den er veldig god, billig og enkel å lage. Den fyller de tre viktige kriteriene jeg setter opp for  meg selv i hverdagen.  Nemlig det må smake godt, være lettvint og litt billig. Den lyser som ei sol i novembermørke kvel