Innlegg

Viser innlegg fra mars 20, 2016

POTETGRATENG, IKKE FLØTEGRATINERTE POTETER

Bilde
EN ANNEN MÅTE Å GJØRE DET PÅ SLIK AT MAN FÅR EN TØRRERE GRATENG . Jeg liker denne varianten bedre enn den som kommer som en tykk fløtesaus med poteter i og litt ost i sausen. Gylden og god Dessverre så var det slik i heimen den dagen at da jeg sa fløtegratinerte poteter så var forventningen disse fløtekokte potetene så "noen", "smakspanelet", osv ble skuffet. Han ventet noe annet. det minnet meg bare på at kommunikasjon er vanskelig og det man sier er merkelig nok, ikke alltid det som mottas. Gratengen smakt veldig godt den, det var ikke klager på den, så her kommer den. Oppskrift 600 gr poteter 1-2 løk 2 hvitløksfedd 2 dl melk 2 dl matfløte 1 dl revet hvit ost Persille eller en kvist av timian Salt og pepper Forvarm ovnen til 225 C. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk hvitløk, rens løken del i to og skjær i skiver. Hell melk og fløte i en kjele, legg løk og poteter i og kok i ca 15 min til potetene er møre. Smak til med salt og pep

APPELSINFROMASJE, ER DET PÅSKEDESSERT TRO?

Bilde
JA, DET KAN JEG LOVE DEG DET ER. DEN ER MYK OG FYLDIG, FRISK OG GOD PÅ SAMME TID. Påskeappelsiner er det nok av her, det er derimot ikke noe påskeegg å se. Vi får spise egg til frokost og lunsj og når som helst ellers. Desserten kommer uten. Og d eilig er denne appelsinfromasjen. Jeg synes og den var lettvint å lage, ikke noe dårlig tegn. Trenger ikke egg for å få den gylne fargen. Oppskrift 6 pl gelatin 3 egg 6 ss sukker 3 dl kremfløte 2 appelsiner, revet skall og saft av( må smakes til) Bløt gelatinplatene i 4-5 min, visp egg til eggedosis og fløten til krem, bland disse forsiktig. Riv skallet av appelsinen(e) og press ut saften. Klem vannet ut av gelatinen og løs den opp ved å sette bollen i mikroen på full effekt i ca 20 sek. Rør den oppløste gelatinen inn i krem og eggedosisblandingen sammen med revet skall og saft. Smak til slik at du får den ønskede appelsinsmaken. Synes du det smaker for lite hjelper det med et par ss sitronsaft. Fordel i po

APPELSINER I PÅSKEN

Bilde
VI KOMMER IKKE UTENOM, MEN VIL VI DET? SELVSAGT IKKE. Her har jeg funnet fram til et par slike oppskrifter som har appelsin som hovedsak. Den første er en liten enkel salat. Her er påske ingredienser til fulle, kylling og appelsin. Veldig smakfullt og veldig sunt og enkelt. God alene og sammen med andre Oppskrift 4 kyllingfileter i strimler 1 ts rapsolje salt og pepper 20 sukkererter 2 store appelsiner i fileter 2 babyspinat eller andre salatblader 2 vårløk, finhakket Frisk koriander og litt appelsinsaft fra ½ appelsin Ha i olje i en varm panne og stek kyllingbitene i 3-4 minutter. Ha på litt salt og nykvernet pepper og sett til side. Skyll salaten og riv den i biter. Skyll sukkererter i kokende vann og så i kaldt vann. Ha i ertene. Fjern skallet på appelsinene. Skjær vekk alt det hvite. Skjær ut appelsinbåter. Bland ingrediensene forsiktig sammen i en salatbolle. Dryss finsnittet vårløk over. Press appelsinsaft over og dryss på hakket koriander rett før serve