Innlegg

Viser innlegg fra august 21, 2016

REKESALAT

Bilde
JA, DU HØRTE RIKTIG. DEN STORE EKSOTISKE VINNEREN FRA DE GLITRENDE/ROSA/LILLA-80 ÅRA På den tida fikk vi den servert i et glass med stett og en liten skive toast. Rosa farget av ketchup i majonesen, eller Thousand island dressing. Stort mer elegant og flott kunne det ikke gjøres, trodde vi da. Nå heter det "en klassiker". Verden endrer seg jo og nye tanker og nye smaker dukker opp. Når min kjære ektemann kommer hjem etter noen dagers reise, så er faktisk rekesalat en av de rettene jeg kommer til å lokke ham med. Det er en del av det som var godt på 80-tallet som fremdeles er like smakfullt. Legg merke til at der er en del endringer fra den gang da. Salaten blir ikke servert i høye glass. Dressingen inneholder ikke et snev av ketchup. Til aperitiffen denne helga lager jeg rekesalat i sprø Sikori skjell og sushi. Sushien er ærlig og redelig kjøpt, men jeg har blandet dressingen til rekene. Allergi gjør at reker er en sjelden gjest hos oss. Synd, fordi det e

INNBAKT POTET, EN LENGE GLEMT GODBIT

Bilde
DET ER SVÆRT SKJELDEN JEG MÅ LAGE MAT TIL BARE MEG SELV Når den anledningen dukker opp, står jeg litt handlingslammet. Hva skal jeg spise, hvem skal jeg spise med og har jeg egentlig lyst på mat når jeg er alene? Disse spørsmålene blir påtrengende i denne situasjonen. Jeg kan jo feige helt ut og invitere noen, bare for å få litt trøst.  Det blir litt patetisk kjenner jeg. Nei, ta tyren ved hornene og lag mat til deg selv, jenta mi. Legg til bildetekst Må nok si at jeg beundrer dem som er enslige og har god orden på matstellet sitt. Det kan ikke være like lett alltid. Den maten jeg valgte å lage for meg selv denne kvelden er poteten som alltid er der, som en gammel venn . Den stiller opp i mange sammenhenger og sier ikke nei til å bli med på litt av hvert. Det var den bakte poteten. Oppskrift 200 g kjøttdeig eller karbonadedeig 1 ss margarin eller olje til steking 1 ⁄ 2 ts salt 1 ⁄ 2 ts pepper 4 stk store potet 1 boks hermetiske maisk
Bilde
ANNE-GRETHES KOMMENTAR Innlegget på NRK sine nettsider er mye lenger.  Jeg må også sterkt understreke at jeg er ikke for bruk av burka eller burkini. Dette er kommet med fordi jeg er for kvinners(individets) rett til å velge selv. Enten vi snakker om klær, ektemenn eller abort. Like totalitært å tvinge kvinner til å ta av seg klær, som at IS tvinger dem til å ta på seg klær Fransk høyesterett behandler i dag en anke mot forbudet om bruk av burkini. Samtidig er det sterke reaksjoner på bildene av kvinnen på stranden i Nice som ble tvunget av fransk politi til å ta av seg klær. Bildet av fire politimenn som tilsynelatende tvinger en kvinne til å ta av seg klær på stranden i Nice har vekket sterke reaksjoner. FOTO: AGENCE / BESTIMAGE Kristian Elster @kristianelster Journalist MER OM   FRANKRIKE MER OM   URIX   Publisert   i dag, for 9 timer siden Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+ Send med epost – Selv om man vil bekjemp

LETTVINT SEI I PANNE

Bilde
DEN MEST LETTVINTE MIDDAGEN DU KAN TENKE DEG. Nå for tiden er jeg urte etter å få variasjon på fiskemiddagene våre. Det kan trenges for ellers blir vi lei av å få det samme servert hver gang vi skal spise fisk. Vi vet jo alle hvor viktig det er å spise fisk ofte for helsas skyld. Jeg er jo og av den mening at fisk er godt. Dessverre har prisene i fiskedisken steget helt utrolig. Det kan være en ide å kikke på hva du får av frosne varer. Klar til sausen O ppskrift 800 gr seifilet, renset for skinn og ben 2 ss smør 2 ts salt 1 dl persille 1 ss hvetemel 3 dl vann Del fiskestykkene i passe porsjonsstykker og dryss dem med salt Ha smør i bunnen av en stekepanne og ha i fiskestykkene. Finhakk persille og pisk sammen med hvetemel og vann. Hell sausen over seien, legg på lokk og damp fisken til den er ferdig, ca. 10 minutter. Rist på stekepannen av og til så det ikke brenner seg fast i bunnen. Server fisken med kokte poteter og en frisk salat. Tenke

KJØTT I MØRKE

Bilde
EN AV DE TRADISJONSRIKE MIDDAGSRETTENE. JEG TROR HVER LANDSDEL HAR SIN VARIANT KANSKJE TIL OG MED HVERT KJØKKEN Det fins og utrolig mange forskjellige navn på denne middagsretten. I min nysgjerrighet og iver etter å variere menyen så kan det vel være at en og annen tradisjonsrik middagsrett har blitt bortglemt. De kommer nok litt sjeldnere på bordet enn smakspanelet skulle ønske. En gryterett med oksekjøtt, brun saus og norske grønnsaker kan vel rette på det.  Damen skjuler det meste Oppskrift 500 gr høyrygg el bankekjøtt okse 2 gulrøtter 1 gul løk 1 skive sellerirot 1 dl buljong mel salt pepper Kutt kjøttet, gulrøttene, sellerien og løken  i passe terninger. Brun grønnsakene først og ha dem over i en ildfast gryte med lokk. Vend kjøttbitene i mel og salt/pepper blanding. Kjøttet er lurt å brune til sist, det blir som kjent mye belegg av melet. Koker du panna ut etterpå og har det over i gryta, så får du med det lille ekstra smak av mel og krydder.  Ha over buljong

BOKANMELDELSE

Bilde
I DEN BLOMSTRENDE SENSOMMER HAGEN MIN, LESTE JEG "ETTER DEG" AV JOJO MOYES Dette er oppfølgeren til boken "Et helt halvt år". Jeg mener at skal du lese bok nr 2 i denne serien, bør du ha lest nr 1 for å få sammenhengen og forståelsen av mange av hovedpersonens forknytte følelser. Dette er fortellingen om Lou  og hva som skjedde i livet hennes etter at Will døde. Hun har meldt seg inn i en sorggruppe for å få hjelp til å bearbeide og å lære å leve med sorgen. Jeg har ikke lyst til å røpe for mye av handlingen, men så mye kan jeg si at endringer skjer. Nesten samme utseende på boka som sist Forfatteren er særdeles dyktig til å få meg til å leve med i Lou sine opp og nedturer, uten at jeg blir lei og føler avstand ovenfor så mange svingninger. Som leser kjenner jeg meg igjen i de fleste rundene hovedpersonen gjennomgår. Eksemplene står i kø. Vi blir alle usikker og føler at vi kommer til kort på forskjellige områder i livet. Vi føler alle handlingslamme

HAGEN I AUGUST

Bilde
I ÅR ER DEN IKKE SÅ VERST, TEMPRATURENE HAR VÆRT BRA, DET HAR REGNET I MASSEVIS. Det er egentlig bare vi mennesker som er litt misfornøyd. Det vanlige hagelivet vårt har ikke tatt av. Det har været noen frokoster under epletreet, det har vært noen kaffekopper, vinglass under syrinen. Det er også alt. Bortsett fra han som har tatt med seg en jakke, ei kulepenn, et par briller og en sudoko. Middagskroken vår har stort sett fått være i fred. I så stor grad at det har ikke vært servert en eneste middag der i sommer. For meg er det litt nedtur. I helga var jeg på et kurs hvor jeg bl. annet lærte å prøve å unngå å bruke ordet "men", fordi det kan gi en negativ klang. Javel, i tråd med den lærdommen så sier jeg ikke "men", jeg sier: plantene i hagen vår har hatt et helt annet lykke-nivå enn menneskene her. De blomstrer, er grønnere, friskere og flottere enn de blir andre, hetere somre. Storhjelm på folkemunne kalt Duehus I min barndom fantes disse i alle hager