Innlegg

Viser innlegg fra september 29, 2013

HØST

Bilde
Det er bare en måte å omtale dette på, høst! Å komme hjem fra en reise til et sted hvor luften og temperaturen er som en varm sommerdag her og hvor hele den naturen som omgir oss der kjennes eksotisk ut for oss. De norske, vakre og klare høstdagene kan man jo bare nyte, men overgangen er der. Bare på de 8 dagene vi var borte, har hagen gjennomgått en synlig endring. Den er liksom litt mer lurvet.  Den arrogante løva vokter bare blomkarse og dødt løv.  Men se her, Lewesia som blomstrer nå, utrolig Sitteplassen har mistet mye av sjarmen Da må vi vel begynne å ta inn hagemøbler og hagepynt. Potteplantene som har pyntet uteplasser, trapper og inngangspartiet er kommet i hus. En sesong er over og nå er det på tide å gjøre opp status.

CARBONARA TAGLIATELLE

Bilde
NOE AV DET ALLER BESTE MED Å REISE, ER Å SMAKE PÅ MASSE FORSKJELLIG MAT Noen ganger får man noen helt nye smaker, mens andre ganger så blir man bare inspirert til å lage en vri på velkjente retter. Denne gangen var det den lekre carbonara tagliatelle. Oppskrift 150 g bacon 1 vanlig løk 1-2 fedd hvitløk 2 eggeplommer 2 dl matfløte pasta  1 dl revet parmesan salt/pepper Finhakk og brun ca 100 g bacon, og stek løken blank. Hell ferdigkokt pasta over i løk og baconblandingen, så kan du røre sammen 2 eggeplommer og 2 dl matfløte, hell denne blandingen over løk og pasta. Bland inn ca parmesan, salt og pepper. Pass på at blandingen ikke får koke, kokt egg passer ikke her. Stek 50 gr bacon sakte uten å brune den, strø det på toppen på hver tallerken sammen med parmesan og en rå eggeplomme. Krydre med grovmalt sort pepper og jeg lover deg en himmelsk opplevelse. På den restauranten vi fikk dette, ble det servert som forrett. Da er du ganske mett, og sliter litt resten av m

GULROTSUPPE PÅ EN VERANDA I SØR-FRANKRIKE

Bilde
DEILIG OG FARVESPRAKENDE En lunsj som smakte både store og små. At den ble servert på en veranda i Sør-Frankrike, gjorde ikke velværet noe mindre.  Spørsmålet ble bare om vi skulle spise lunsj ute hver dag?  Da dukket det opp et forslag om enkle hjemme-på-verandaen-lunsjer, og dattera som var med hadde  oppskrift  til ei god suppe. Orange suppe, orange duk ser sykt ut Med en mangefarget bakgrunn, ble farvene helt rosa. Men dette var deilig med litt salat og brød mens den varme og fuktige middelhavsluften gledet oss.  OPPSKRIFT: 1 1/2 l kjøttkraft, kokes opp med  1 grovhakket løk  2 finhakkede hvitløkfedd 4-5 gulrøtter i store biter 1/2 ts kajennepepper 1ss revet fersk ingefær 1/2 ts tørket eller 1-2 kvister fersk timian Fiskes opp etter koking salt og pepper  Dette kokes til gulrøttene er helt møre, ca 20-25 min.  0,5 dl fløte Mos dette med stavmikser eller i hurtigmikser, kok det opp igjen med 0,5 dl fløte. Før du serverer dette heller du saften av 1/2