Innlegg

Viser innlegg fra september 15, 2013

PANNACOTTA ER ALLE TIDERS

Bilde
DEN MINNER MEG LITT OM GAMMELDAGS FLØTEPUDDING MED VARIERENDE SMAK Alt etter hvilke muligheter det er i kokkens fantasi og kjøkkenskap. Den variasjonsmuligheten med smaken synes jeg er veldig artig. Med fryseren full av bær av ulike typer er det bare å velge å vrake.  Nå falt valget på blåbær. Til dette familieselskapet på denne søndagen ble det blå pudding. Nei, jeg skal slutte å tøyse med panacottaen. Riktig laget er den litt mektig,geleskjelvende, fløyelsmyk og himmelsk på smak. Har man først laget panacotta en gang, så starter man fort å setter man sitt eget preg på den. Dette er det jeg laget den søndagen 3 unge menn skulle spise hos oss.(en sønn og 2 tantebarn)  Oppskrift: 1 vaniljestang 5 dl fløte ca 3-4 ss sukker 1-2 dl blåbær 4 plater gelatin Del vaniljestanga på lang, skrap ut frøene. Ha dette oppi en kjele sammen med bær, fløte og sukker. Pass på, blandingen må ikke koke, du kan trekke den en stund for å trekke ut smaken fra vaniljestange, og sukkeret må

RAITA ER EN VELSMAKENDE YOGHURTSAUS

Bilde
NÅR MAN HAR INDISK KRYDDERSTERK MAT PÅ MENYEN, SÅ ER DETTE TILBEHØRET TOPP Det er lettvint og velsmakende, kjølende og forfriskende.Hos oss er det den perfekte smaken til nan-brød, salater og de oppskriftene jeg bruker på indiske retter. De rettene jeg bruker er og de som er lagt til i bloggen. Dette er en yoghurt med forskjellige grønnsaker og forskjellige urter. Grunnoppskriften: 6 dl yoghurt naturell 1/2 ts spisskumminfrø(cummin) 1/2 ts malt chili 1/2 ts salt el etter smak Rist frøene i tørr panne til det knepper. Avkjøl og støt i morter. Bland alt i en bolle. Dekk med plast og sett i kjøleskap minst 4 t, helst over natta. Serveres kald. Variant 1: grunnoppskriften tilsettes 1 dl friske mynteblader, ca 300 gr agurk i tynne skiver. Variant 2: Grunnoppskriften tilsettes 1 finhakket godt moden tomat uten frø, 1 finhakket løk og 1 dl finhakket koriander. Det er fullt mulig å variere ingrediensene noe mer, ha feks i gulrøtter eller ananas og

APERETIF MED BUTTERDEIGPUTER

Bilde
ET LITE GLASS MED NOE GODT I, OG NOE SMAKFULLT Å TYGGE PÅ. Fredagskosen hos oss starter litt der.  En hyggelig tradisjon for voksne som lager en fin ramme om hverdagen.  Noe som føles litt mer nødvendig nå når den strukturen som arbeidslivet bød på er borte.  En times tid før vi spiser. Da møtes vi, kanskje rundt kjøkkenbordet, kanskje i stua, men det minner oss om at ei uke har gått og ei helg ligger foran.  Vi sitter ned og deler, enten samtale eller stillhet. Enten vesentligheter eller uvesentligheter. Poenget er å ha det hyggelig. Nå for tiden har jeg også tid til å tenke ut noe vi kan spise på.  De er gylne, vakre og smakfulle. ( husk  mye kalorier) Forslagene mine er: Kjeks med en smakfull ost på. En av pateene jeg har kjøpt i utlandet med kjeks.  Nøtter og ferdigkjøpte  ting er og lov hos oss. Det er viktig å ikke ha for høyt prestasjonskrav. Jeg sa jo kos og hygge, ikke sant? Da er det litt stas når jeg kan komme trekkende med butterdeigsputene mine.