RAITA ER EN VELSMAKENDE YOGHURTSAUS

NÅR MAN HAR INDISK KRYDDERSTERK MAT PÅ MENYEN, SÅ ER DETTE TILBEHØRET TOPP

Det er lettvint og velsmakende, kjølende og forfriskende.Hos oss er det den perfekte smaken til nan-brød, salater og de oppskriftene jeg bruker på indiske retter. De rettene jeg bruker er og de som er lagt til i bloggen.



Dette er en yoghurt med forskjellige grønnsaker og forskjellige urter.

Grunnoppskriften:

6 dl yoghurt naturell
1/2 ts spisskumminfrø(cummin)
1/2 ts malt chili
1/2 ts salt el etter smak

Rist frøene i tørr panne til det knepper. Avkjøl og støt i morter. Bland alt i en bolle.
Dekk med plast og sett i kjøleskap minst 4 t, helst over natta. Serveres kald.

Variant 1:
grunnoppskriften tilsettes 1 dl friske mynteblader, ca 300 gr agurk i tynne skiver.
Variant 2:
Grunnoppskriften tilsettes 1 finhakket godt moden tomat uten frø, 1 finhakket løk og 1 dl finhakket koriander.

Det er fullt mulig å variere ingrediensene noe mer, ha feks i gulrøtter eller ananas og rød løk. Hvordan du setter smakene sammen er og opp til deg.

Dette er utrolig deilig og friskt og kan selvsagt oppbevares i kjøleskap i flere dager.
Vil du ha oppskrift på nanbrød så klikk her
For flere oppskrifter på indiske gryter, klikk her

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?