BIBRINGE BAKT I OVN TIL SØNDAGSMIDDAG

DENNE GANGEN PRØVDE JEG NOE NYTT AV NOE GAMMELT

Bibringe har i all tid vært kjent og brukt i matlaging. Det er kjøtt fra storfe med mye ben og fett og brusk. Derfor er det også noe av det billigste man kan finne i butikkene. Lar man ben, brusk og fett sitte på under koke/steke prosessen, så får man et vidunderlig  god smak. Regelen er at skal du ha ei smakfull gryte eller suppe så er dette kjøttet som gir en smak som er helt noe for seg selv
Skal man ha kjøtt til biff eller noe lignende så velger man ikke dette kjøttet.
Ikke akkurat biffkjøtt, mer suppekjøtt


Bibringe er altså det gamle med lange tradisjoner. Det nye var å steke dette i stekeovn med vin og hvitløk.
Dette så jo fristende ut, ikke sant?

Oppskrift
2 kg bibringe av storfe med ben
2-3 ts alt
1 ts pepper
3 dl rød el. hvitvin
2 dl vann
4 stk løk grovt delt i fire
4 stk gulrot delt i grove biter
2 stk vasket purre i biter
ca 150 gr sellerirot i biter
2 stk pastinakk i biter
4 fedd grovhakket hvitløk
2 stilker frisk timian
2 ss smør romtemperert

Forvarm stekeovn til 220 °C. Fjern slinter, sener og litt fett fra kjøttet. Gni det godt inn med salt og pepper og legg det over i en ildfast form.
Hell på vin og vann. Bruk lokk eller dekk formen med aluminiumfolie så det blir tett. Sett formen midt i ovnen i 20-25 minutter. Senk deretter temperaturen i ovnen til 125 °C og la kjøttet stå i minst 2 ½ time.

Ta lokket av formen og fordel grønnsaksbiter rundt kjøttet. Bland smør, timian og hvitløk, og fordel blandingen på toppen av kjøttet. Bak videre midt i ovnen til grønnsakene er møre, ca. 30 minutter.
Ta formen ut av ovnen, løft kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile. Sil kraften over i en kjele og la den koke kraftig inn. Dekk grønnsakene med folie slik at de holder seg varme.
Skjær kjøttet i rause skiver og legg på et fat med grønnsakene ved siden av. Server med hjemmelaget potetmos og innkokt saus. Revet pepperrot eller pepperrotkrem smaker godt til.

Dette kan man trygt kalle en rustikk rett. Det er ikke nødvendig med mange forkunnskaper, heller trenger du ikke bruke tid på å pynte eller dandere.
Enkelt og greit og himmelsk godt.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?