Innlegg

Viser innlegg fra desember 16, 2012

DEN FANTASTISKE HVITLØKEN

Bilde
NÅR JEG SKAL HA HVITLØKSBRØD Til en eller annen anledning, så langsteker jeg hvitløksbåter. I en ildfast form, med raps el solsikkeolje over, på stekepapir i stekeovnen på 150 C i ca 1/2 t. De blir så myke som smør, milde og avrundete i smaken. Du kan smøre dem på ristet brød, det er egentlig en forrett i seg selv. Det hender at jeg har dem i langpanna når jeg steker kjøtt og grønnsaker. Da smaker det enda bedre, de tar opp smaken fra det som er rundt.

JULEN, JULEN, JULEN DEN ER HER

Bilde
VI ER I ALLEFALL I OPPLØPET TIL DEN STORE HØYTIDEN Det som må til er litt småtterier av pynt som varierer fra familie til familie. Hvert år må jeg lage nellikappelsiner. De skal henge i kjøkkenvinduet med røde bånd, dufte og se gode ut, ei stund. Så visner de og blir brune. Akkurat i tide til å ta jula ut først i januar. Stikker med ei tykk nål først, for nellikspikeren knekker lett.