Innlegg

Viser innlegg fra oktober 21, 2018

SPAGHETTI CARBONARA

Bilde
NÅR MAN SOM JEG IKKE TÅLER TOMATER, SÅ ER DETTE EN UTROLIG SMAKFULL MÅTE Å SERVERE SPAGHETTI PÅ. Du har vel hørt at det er noe som kalles trøstemat. Jeg spekulerte lenge på hva det var. Jeg er jo glad i mat, så det meste trøster meg, men hva mener alle andre? Etter hvert har jeg forstått at det må være mat som spiseren ikke trenger å anstrenge seg for, som gir en god og varm metthetsfølelse og som de fleste kan lage.  Gjett om pasta kommer høyt opp på den lista? Det er jo noen ulemper.  pasta er mat som består av karbohydrater. Du vet det næringsmiddelet som tømmerhuggere, fiskere og andre kroppsarbeidere trenger. Ingen vitaminer, ingen fiber, ingen mineraler. Men det trøster og smaker godt. Bacon og pepper i mengder En gråkald høstkveld passer det godt å kose seg med denne maten. Vi koste oss med rødvin til og så var jeg raus med baconbitene. Skal vi kose så skal vi kose! Oppskrift for 4 personer 500 gr fersk spaghetti 200 gr bacon 3-4 egg 1 dl fløte 1/2 hvitløk 1

GLASERTE GRØNNSAKER

Bilde
DU HAR KANSKJE OGSÅ, AV OG TIL TENKT AT KOKTE GRØNNSAKER ER LITT KJEDELIG? Jeg gjør i allefall det. Derfor kikker jeg meg ofte rundt for å se etter andre måter å servere dem på.  OPPSKRIFT 300 gr grønnsaker  1 ss smør 1 ss olivenolje 1 ts sukker 2 klyper salt Finhakkede urter Kutt grønnsakene i fine jevne biter, og legg dem utover en kjele i bare ett lag. Kanskje du kan bruke en stekepanne, med større bunnflate. Dekk med vann og  tilsett resten, smør, olje sukker og salt. Vannet skal stå  ca 1 cm over grønnsakene. Kok dette til vannet fordamper.  Etterpå rister eller rører du i grønnsakene, alt skal være dekket med glinsende væske. Alle mulige grønnsaker kan brukes og de kan serveres til alt av stekt mat.  Andre måter å tilberede og å servere grønnsaker kan du finne med å klikke her