Innlegg

Viser innlegg fra desember 18, 2011

KRUMKAKER MÅ TIL HVERT ÅR

Bilde
DET ER ET SØL OG EN JOBB SOM KREVER KONSENTRASJON Kjøkkenet ser ikke ut etterpå, en kjempe vask trengs. Men hva gjør man ikke for de lekre, sprø, smakfulle,  Ikke mange brente her vakre, vi kan ikke tenke oss jul uten, med andre ord... krumkaker. Har du krumkakejern så er det bare å prøve. Trenger du oppskrift, så tror jeg du må spørre. Men mye smør og sukker er nødvendig.

ER DU MEDLEM AV LUTEFISKENS VENNER

Bilde
HER I FAMILIEN ER VI DET OG LEVER OPP TIL DET Dronningen av fisk, høsten og julens absolutte høydepunkt. Kjøp lutet torsk, ikke frosset og av beste kvalitet. Vi beregner opptil 4-500 gr pr person. Skjær fiskefileten i skiver 6-8 cm brede. Legg dem med skinnsida ned tett i tett i ei ildfast form og dryss MYE salt over. La det stå et par timer. Tøm av det overskytende vannet og tørr av saltet som ligger oppå fisken. Stekeovn på 200 C i ca 20-30 min. Følg med, ovner er forskjellige. Det som er greit hos meg kan bli annerledes hos deg. Når den får et tørt utseende er den nok ferdig. Ikke la den bli brun. Det er fullt mulig å ta den ut for å sjekke om den er ferdig.  Dette er den sikreste måten jeg har vært borti for en matrett som regnes som vanskelig. Hos oss blir det alltid vellykket. Tilbehøret er alltid viktig til lutefis k. Vi bruker ertestuing, bacon og poteter. Det smaker fantastisk.Her snakker vi om at smaker kompletterer hverandre. Til dette drikker v

STILLE EN SØNDAGS ETTERMIDDAG

Bilde
SELVSAGT BEHØVER VI IKKE STRESSE SÅ VELDIG Jula kommer uansett, og det er vel det indre roen som teller?  Innerst i skaper sto svigermors gamle servise. Julekake, te og ei gammel venninne....Vennskapet er gammelt, ikke hun. Dere ser at vi hadde verdens beste søndagskos?

BRUKER DU ERTESTUING ELLER ERTEPURE?

Bilde
DET ER EN AV DE TRADISJONENE JEG GJERNE FØLGER Nå for tida lager jeg erterstuing av frosne erter. Det blir den mest fantastiske farge og den smaker nyyydelig. Passer selvsagt veldig godt til lam,(som er så ofte i vårt kosthold vi snart får krøller(, til oksekjøtt og til kjøttkaker. Mye godt Oppskrift 2 dl frosne erter ca 80 gr smør 2 ss vann 0,5 ts salt 0,5 ts sukker Hell de frosne ertene i en kjele med varmt vann og smeltet smør. La dette koker til de blir tint og møre ca 10 min. Deretter kan du mose dem med stavmikser, så smakes ertepureen til med salt og sukker. Bare prøv, det  smaker så godt.