Innlegg

Viser innlegg fra mars 8, 2015

FALSK COUSCOUS, SUNT OG MAGERT

Bilde
DET ER IKKE SÅ MANGE AV DE SUNNE OG MAGRE OPPSKRIFTENE PÅ DENNE BLOGGEN En av dagene seilte det ned i postkassen et tidsskrift med navn"I FORM". Blant mye annet var der sider med oppskrifter på gode vegetarretter med lavt kaloriinnhold.  Du kan vel skjønne at jeg ble interessert.  Noen andre har og etterlyst slike oppskrifter her på bloggen.  Nå kan jeg kanskje også bidra til "den generelle folkehelsen" med noe gode tips.  De nærmeste dagene vil jeg lage noen slike innlegg.  Den som er først ute er en oppskrift med blomkål. Denne gangen i en salat som couscous. Farvene er fristende Oppskrift til 4 1 blomkålhode  1 neve persille 1 neve basilikum 70 gr gresskarkjerner saft av 1/2 sitron 1 -2 ss god olivenolje 200 gr fryste eller friske erter, bønnebelger kan brukes 100 gr fetaost Skjær blomkålen i små biter og kjør den i matmølla,hurtighakke(foodprosessor) til du har en konsistens som minner om couscous. Kan og rives på grovt rivjern. La s

VARM OST TIL DESSERT?

Bilde
JA, DET ER GODT, SPESIELT MED MASSE FRISK FRUKT OG BÆR TIL TIL. Det er ikke første gang jeg forsøker dette, men like godt som første gang er det. Har brukt en litt annen ost denne gangen. Den lyser jo virkelig opp Oppskrift  Brie Frukt Akasie-honning Frisk koriander el mynte Pakk osten inn i bakepapir eller aluminiumsfolie og set inn i forvarmet stekeovn. Ca 180 C i omtrent 10-15 min. Legg over på fat, hell over honning og dekorer med den frukten eller de bærene du liker best. Syrlige, friske smaker passer litt bedre enn veldig søte smaker. Pynt med urter. Kos deg! Klikk her for flere desserter.

KALVEKJØTT BRUNET I PANNE

Bilde
DET EGENTLIGE NAVNET VAR SAUTERT KALV Det kan vel være det samme hva det heter, men godt og lettvint mat var det. Dette er nok en av de mattrettene man gjør som man vil med. Feks, her er kalvekjøtt, men storfe og lam går nok like bra. Litt fargeglad er den jo Oppskrift til to 3-400 gr kjøtt, kalv, lam eller okse. 1-2 løk 1-2 gulrøtter 1 stilk selleri 5-6 små tomater sitron 1-2 dl buljong 1 kvast fersk timian salt pepper Bruk en smaksfri olje til steking.(Raps eller solsikke passer bra.) Finhakket grønnkål etter smak 180 C i ca  1,5 t. Kutt opp grønnsakene og brun dem raskt. Legg dem til side og brun kjøttet i stekepanne. Dryss over revet skall av sitron helst et par ss sitronsaft og.  Jeg bruke en stekepanne hvor skaftet kan taes av,så panna settes rett inn i stekeovnen. Det går fint å legge over i en ildfast form, helst med lokk. Hell over buljongen. Har du en sauserest kan den godt brukes oppi dette. Etter ca 1 t legges grønnsakene tilbake sammen med kjøt