KALVEKJØTT BRUNET I PANNE

DET EGENTLIGE NAVNET VAR SAUTERT KALV

Det kan vel være det samme hva det heter, men godt og lettvint mat var det.
Dette er nok en av de mattrettene man gjør som man vil med.
Feks, her er kalvekjøtt, men storfe og lam går nok like bra.


Litt fargeglad er den jo

Oppskrift til to
3-400 gr kjøtt, kalv, lam eller okse.
1-2 løk
1-2 gulrøtter
1 stilk selleri
5-6 små tomater
sitron
1-2 dl buljong
1 kvast fersk timian
salt pepper
Bruk en smaksfri olje til steking.(Raps eller solsikke passer bra.)
Finhakket grønnkål etter smak
180 C i ca 1,5 t.

Kutt opp grønnsakene og brun dem raskt. Legg dem til side og brun kjøttet i stekepanne. Dryss over revet skall av sitron helst et par ss sitronsaft og. 
Jeg bruke en stekepanne hvor skaftet kan taes av,så panna settes rett inn i stekeovnen. Det går fint å legge over i en ildfast form, helst med lokk. Hell over buljongen. Har du en sauserest kan den godt brukes oppi dette.
Etter ca 1 t legges grønnsakene tilbake sammen med kjøttet, fortsett å stek under lokk til grønnsakene og er ferdig. Etterfyll med veske slik at det ikke koker tørt.
Dryss over finhakket grønnkål eller persille.
Dette serverte jeg engang i januar med potetmos til. Tror sannelig jeg fikk et glass vin som takk for strevet.
Klikk her for flere oppskrifter med kalv.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?