FALSK COUSCOUS, SUNT OG MAGERT

DET ER IKKE SÅ MANGE AV DE SUNNE OG MAGRE OPPSKRIFTENE PÅ DENNE BLOGGEN

En av dagene seilte det ned i postkassen et tidsskrift med navn"I FORM". Blant mye annet var der sider med oppskrifter på gode vegetarretter med lavt kaloriinnhold. Du kan vel skjønne at jeg ble interessert. 
Noen andre har og etterlyst slike oppskrifter her på bloggen. 
Nå kan jeg kanskje også bidra til "den generelle folkehelsen" med noe gode tips. 
De nærmeste dagene vil jeg lage noen slike innlegg. 

Den som er først ute er en oppskrift med blomkål. Denne gangen i en salat som couscous.
Farvene er fristende


Oppskrift til 4

1 blomkålhode 
1 neve persille
1 neve basilikum
70 gr gresskarkjerner
saft av 1/2 sitron
1 -2 ss god olivenolje
200 gr fryste eller friske erter, bønnebelger kan brukes
100 gr fetaost
Skjær blomkålen i små biter og kjør den i matmølla,hurtighakke(foodprosessor) til du har en konsistens som minner om couscous. Kan og rives på grovt rivjern.
La småkoke i ca 3 min og sil av kraften. Hakk krydderurtene, rist gresskarkjernene på varm tørr panne til de er gylne.
Blomkålcouscousen blandes med sitronsaft, urter, olje, salt og pepper.Bland alt det resterende, smuldre fetaosten. Pynt tilslutt med grønne spirer hvis du har.
Dette kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager, så det kan være lurt å satse på en stor porsjon når du først er igang.


Næringsinnhold pr person:
268 kcal
15,8 protein
17,8 fett
14,8 Karbohydrater.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?