Innlegg

Viser innlegg fra juli 18, 2010

PASTA MED KYLLING, CHILI OG KORIANDER

Bilde
KALD PASTASALAT MED KYLLING, SCAMPI OG CHILI Tenk deg scampi og kylling i samme matrett? Uvanlig og tenke det, men dette fungerer. U trolig godt, lettvint og dette kan lages i god tid på forhånd hvis du velger å servere den kald. Ennå en av mine søstres gode oppskrifter. Hva hadde man gjort uten et par søstre?   Det smaker godt.... Oppskrift ca 4 porsj. PASTASALAT MED SKAMPI, KYLLING 2- 3 kyllingfileter 16 scampi el.reker 2 vårløk(sjalott/purre/pipeløk) 4 sherrytomater 400 gr. Ferdigkokt pasta, helst tynn type DRESSING: 5 ss olivenolje 2 ss søt soya 2 fedd hvitløk Fersk klippet koriander Saften av en lime Kok opp en passe mengde med pasta, tynn type. Kjøl ned. Tilbehør er: Stekte og kuttede kyllingfileter og stekte kalde scampi(el kokte reker), Små tomater delt i to, vårløk og finhakket fersk koriander. Dressingen: 2 ss søt soya(ketjap manis), 5 ss extra virgin, 3-4 fedd finhakket hvitløk og saften av en lime. Koriander er en favoritt Ha dressingen o

ESTRAGON KYLLING

Bilde
NÅR HAGEN MÅ STELLES OG DET ER KROPPSARBEID SOM STÅR PÅ AGENDAEN. Fram til  et punkt er det gøy, men så kom regnet. Når man da skal rette seg opp......ohh og au.  Ja, ja, alt har en pris. I dag var prisen såre og støle muskler. Hagearbeid stoppet seg selv i dag. Værgudene sier, hold deg inne. Det var kanskje en lettelse? Da går vi på kjøkkenet. Vi og vi fru Blom, det var vel bare jeg. Bruning på gang Ei fransk kyllinggryte kan være deilig nå når temperaturen synker. Oppskrift 1 hel kylling 1 stor gulrot 1 løk mel  salt  pepper Solsikkeolje 1 dl hvitvin 2 dl kyllingbuljng Kutt løk og gulrot i passe spisebiter, brun dem lett i panna, legg tilside. Del kyllingen i 8 stykker, s tykkene vender du i melblanding med tilsatt salt og pepper. Legg dem i ei gryte og spe med 2 dl kylling buljong og 1 dl hvitvin,legg på lokk. La gryta stå i stekeovnen 140 C til den var ferdig stekt. Ca 1 1/2 t. Smak til med salt og pepper tilslutt.  På grunn av melet så vil

OOOPS SÅ VAR DET MANDAG

Bilde
Det er utrolig deilig å starte uka med ei treningsøkt  for kondis og styrke. Dermed er vi i gang og menyen for dagen er som følger: I hagen er det syrin og fagerbusk som må tuktes. På kjøkkenet skal det komme en fiskemiddag For sjel og sinn skal vi finne litt kultur i nærområdet fram mot kvelden. God plan

GRØNNSAKER I FORM

Søndager starter alltid sakte hvis jeg får bestemme. I dag bestemmer jeg og alt går sakte. Tenker litt på den gode grønnsakforma jeg brukte til den enkle middagen vi spiste i går. Det er jo bare å kutte squash, tomater, brokkoli og purre i generøse biter. Ha i ildfast form med lokk. 1-2 ss olje, salt og pepper  helles over. 180 C i ca 30 min Serveres til alt fra koteletter, kjøttkaker og fiskekaker. Grønnsakene blir helt myke, men utrolig smakfulle. Krafta som samler seg i bunnen fungerer fint som saus. Uvanlig mager mat til meg å være. Smaksopplevelsen er spesiell. Dagen i dag kan jo bli litt annerledes. Hvem vet.