ESTRAGON KYLLING


NÅR HAGEN MÅ STELLES OG DET ER KROPPSARBEID SOM STÅR PÅ AGENDAEN.

Fram til  et punkt er det gøy, men så kom regnet.

Når man da skal rette seg opp......ohh og au. Ja, ja, alt har en pris.

I dag var prisen såre og støle muskler. Hagearbeid stoppet seg selv i dag.
Værgudene sier, hold deg inne. Det var kanskje en lettelse?

Da går vi på kjøkkenet. Vi og vi fru Blom, det var vel bare jeg.
Bruning på gang
Ei fransk kyllinggryte kan være deilig nå når temperaturen synker.

Oppskrift
1 hel kylling
1 stor gulrot
1 løk
mel 
salt 
pepper
Solsikkeolje
1 dl hvitvin
2 dl kyllingbuljng


Kutt løk og gulrot i passe spisebiter, brun dem lett i panna, legg tilside.

Del kyllingen i 8 stykker, stykkene vender du i melblanding med tilsatt salt og pepper.
Legg dem i ei gryte og spe med 2 dl kylling buljong og 1 dl hvitvin,legg på lokk.
La gryta stå i stekeovnen 140 C til den var ferdig stekt. Ca 1 1/2 t.
Smak til med salt og pepper tilslutt. 
På grunn av melet så vil det jevnes litt i gryta under steking, pass på å spe med mer kraft.
Hvor kommer estragonen inn? Easy peasy, ei grein med fersk estragon i gryta.
Sim sala bim, ferdig.
Ris, brød eller hva du vil ha ved siden. Men ikke ta alt på en gang. Frisk salat må også til.

Andre måter å tilberede en kylling på finner du her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?