Innlegg

Viser innlegg fra august 3, 2014

CHILISAUS TIL KYLLING

Bilde
EN STERK OG GOD SAUS ELLER DIP Kylling er en av de viktigste kildene til protein som fins i vårt kosthold. Det beste ved dette milde kjøttet er at det kan varieres så mye.  Det er nesten uendelig, og hver gang så tenker jeg der, var en ny yndlingsrett. Denne gangen er det saus som gjelder. Nå, når jeg ikke er så veldig opplagt til storslagen matlaging, så kom denne oppskrifta som sendt fra himmelen. Tenk hvor mange variasjoner det fins. Den skal ikke engang kokes. Derfor passer det så godt å dyppe vårruller i eller bare ha den over et kyllingspyd. Oppskrift: 2 dl søt chilisaus 1 ss tomatpurè 3 ss østerssaus 3 ss riseddik 2 fedd finhakket hvitløk 1 finhakket rød chili salt og pepper Bland alt sammen og sett kaldt til servering. Kan det bli lettere? TIPS 1: Bland inn finhakket koriander TIPS 2: Bland med yoghurt eller rømme og få en helt annen saus. Klikk her for flere oppskrifter på saus

CURRY MED TORSK

Bilde
EI FANTASTISK SMAKFULL OG NYDELIG SUPPE Det å følge ei datter på handletur til nabobyen kan få de forskjelligste følger. Hun måtte ha diverse utstyr til en fjelltur. Ble så inspirert at jeg og kjøpte nye trenings sko. Nå må jeg altså begynne å trene igjen.  Også ventet jeg....  Hvor kom så den mat oppskrifta fra? Jo, mens jeg ventet leste jeg et blad i et stativ på en ICA-butikk.  Der var den, jeg skjønte med en gang at den ville være noe for oss. Se hvor fargesterk og flott den ser ut. Den var litt hot,men ikke så mye at det brant.  Vi spiste Nan-brød til, og det var nydelig.  Deilig farge og nydelig smak Oppskrift 2 fedd hvitløk 1 rødløk 2 ss revet fersk ingefær 3 gulrøtter 2 ss mild currypaste 1 boks kokosmelk 2 dl vann 300 gr torskeloins 2,5 dl frosne selskapserter 1 ss soyasaus 1 lime 1 kn. odd sukker olje til steking Frisk koriander til servering Finhakk hvitløk, løk og ingefær, stek dette sammen med gulrotskiver og curry i 2-3 min. Tilsett kokosmelk

SCONES TIL FROKOST, ELLER VAR DET EGENTLIG LUNSJ?

Bilde
HYGGELIG VAR DET, OG DEILIG MED FERSKE SCONES Det er ikke den store variasjonen av pålegg som er den store vinneren på vårt frokostbord. Nei, vi er såre fornøyd med  litt bløtkokte egg, ost, syltetøy og  selvsagt ferske scones. Rett fra ovnen, det er så fort gjort. 20 min + 10 min i stekeovnen. Det er ikke mer enn den tid en trenger for å komme seg på beina og pusse tenner, så er sconsene ferdige. Varme med solskinnsegg til Så er det bare å kose seg. Det er den  enkleste sak i verden for oss. Det klarer vi lenge og mye. Oppskrift 5,5 dl hvetemel 3 ts bakepulver 2 ts sukker 1/2 ts salt 100gr kaldt smøt 1 egg 1,5 dl kefirmelk Alt det tørre blandes sammen, smuldre inn kaldt smør og tilsett egg og melk. Deigen røres sammen, men eltes ikke. Da blir den seig og vanskelig å forme. Er deigen litt klissete tilsetter du litt mer mel.  Ha deigen utpå melet bakebord og klapp deigen til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller kopp. Sett dem u