SCONES TIL FROKOST, ELLER VAR DET EGENTLIG LUNSJ?

HYGGELIG VAR DET, OG DEILIG MED FERSKE SCONES

Det er ikke den store variasjonen av pålegg som er den store vinneren på vårt frokostbord. Nei, vi er såre fornøyd med  litt bløtkokte egg, ost, syltetøy og 
selvsagt ferske scones.


Rett fra ovnen, det er så fort gjort. 20 min + 10 min i stekeovnen. Det er ikke mer enn den tid en trenger for å komme seg på beina og pusse tenner, så er sconsene ferdige.
Varme med solskinnsegg til


Så er det bare å kose seg. Det er den  enkleste sak i verden for oss. Det klarer vi lenge og mye.

Oppskrift
5,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts sukker
1/2 ts salt
100gr kaldt smøt
1 egg 1,5 dl kefirmelk

Alt det tørre blandes sammen, smuldre inn kaldt smør og tilsett egg og melk. Deigen røres sammen, men eltes ikke. Da blir den seig og vanskelig å forme.
Er deigen litt klissete tilsetter du litt mer mel. 
Ha deigen utpå melet bakebord og klapp deigen til en rund leiv ca 2 cm tykk. Stikk ut rundinger med et melkeglass eller kopp. Sett dem utover på et bakepapir og stek på midterste rille, 225 C i ca 12-15 min. 
Scones bør spises nystekte, i England serveres de med pisket krem og syltetøy. Syltetøy passer bra her og.

Denne oppskriften er hentet på Trines matblogg.
Klikk her for flere oppskrifter på scones 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?