ER DU MEDLEM AV LUTEFISKENS VENNER

HER I FAMILIEN ER VI DET OG LEVER OPP TIL DET











Dronningen av fisk, høsten og julens absolutte høydepunkt.
Kjøp lutet torsk, ikke frosset og av beste kvalitet.
Vi beregner opptil 4-500 gr pr person.
Skjær fiskefileten i skiver 6-8 cm brede. Legg dem med skinnsida ned tett i tett i ei ildfast form og dryss MYE salt over. La det stå et par timer.
Tøm av det overskytende vannet og tørr av saltet som ligger oppå fisken.
Stekeovn på 200 C i ca 20-30 min. Følg med, ovner er forskjellige. Det som er greit hos meg kan bli annerledes hos deg. Når den får et tørt utseende er den nok ferdig. Ikke la den bli brun. Det er fullt mulig å ta den ut for å sjekke om den er ferdig. Dette er den sikreste måten jeg har vært borti for en matrett som regnes som vanskelig. Hos oss blir det alltid vellykket.









Tilbehøret er alltid viktig til lutefisk.
Vi bruker ertestuing, bacon og poteter. Det smaker fantastisk.Her snakker vi om at smaker kompletterer hverandre.
Til dette drikker vi akevitt og øl, men vann er og godt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?