POTETGRATENG, IKKE FLØTEGRATINERTE POTETER

EN ANNEN MÅTE Å GJØRE DET PÅ SLIK AT MAN FÅR EN TØRRERE GRATENG .

Jeg liker denne varianten bedre enn den som kommer som en tykk fløtesaus med poteter i og litt ost i sausen.

Gylden og god

Dessverre så var det slik i heimen den dagen at da jeg sa fløtegratinerte poteter så var forventningen disse fløtekokte potetene så "noen", "smakspanelet", osv ble skuffet. Han ventet noe annet. det minnet meg bare på at kommunikasjon er vanskelig og det man sier er merkelig nok, ikke alltid det som mottas. Gratengen smakt veldig godt den, det var ikke klager på den, så her kommer den.

Oppskrift
600 gr poteter
1-2 løk
2 hvitløksfedd
2 dl melk
2 dl matfløte
1 dl revet hvit ost
Persille eller en kvist av timian
Salt og pepper

Forvarm ovnen til 225 C. Skrell og skjær potetene i skiver. Finhakk hvitløk, rens løken del i to og skjær i skiver.
Hell melk og fløte i en kjele, legg løk og poteter i og kok i ca 15 min til potetene er møre. Smak til med salt og pepper.
Ha blandingen i ildfast form, dryss over revet smakfull ost, og gratiner i 10 min til osten og overflaten er gyllen.

Der har du den. Hvis du ikke har forventninger om noe annet så skjønner du med en gang at dette er godt.
En aldeles utmerket måte å variere bruken av den allesteds nærværende poteten. drysser du over finhakket persille så får den straks et mer festlig preg.
Jeg er glad i timiansmaken, så jeg brukte timian i den kokte melken.
Hva passer denne sammen med da? Det bør nok være mat med litt stekeflate på. Alt mulig fra kjøttkaker, via koteletter til langtidsstekt lammeknoke, biff eller påskelammesteken. Mulighetene er uendelige.
Jeg har aldri brukt den til fisk, men det skulle ikke forundre med om det og ble godt.
Etter den sæte svie kommer den sure kløe sies det. Også her, når du skal gjøre ren en ildfast form av porselen. For framtiden kommer jeg til å prøve å bruke almuniumsformer, de kan du kaste etterpå. Ikke riktig så festlig på et pent dekket bord, men tanken er der.
Flere oppskrifter, klikk her.

 

 



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?