KALVEGRYTE

MAT MED DETTE KJØTTET I DUKKER OPP AV OG TIL HOS OSS

Dette kjøttet kjøper vi kun hver gang vi reiser over grensen til Sverige eller Danmark. Det er dessverre så dyrt her i butikkene at det ville vært helt umulig for oss å ha det på menyen. 
Det gir jo ikke akkurat støtte til lokale produsenter eller kortreist mat, men når man ikke kan velge, så blir det slik.
Legg til bildetekst
Oppskrift for 4 prs.
500 gr benfritt kalvekjøtt
100 gr bacon
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1 ts hvetemel
0,5 dl hvitvin
4-5 stk sjalottløk
2 skiver knollselleri
1 -2 fedd hvitløk
2 dl kalvekraft
1 boks hermetisk tomat
2 ts tomatpure
1 stilk rosmarin
3 stilker timian
1 ts haqvsalt
2 ts havsalt
50 gr parmesan

Oppskrift for 4 personer
1.Sprøstek bacon i ei gryte, legg dette i ei skål. Brun kjøttet i baconfettet og ha baconet tilbake. Strø over hvetemel og tilsett hvitvin. La det småkoke i ca 15 min.
2. Skjær opp løk og selleri i terninger. Finhakk hvitløk.
3. Tilsett grønnsakene, buljong, tomater, pure, rosmarin og timian. La alt koke svakt  i ca 30 min. Strø over parmesan og havsalt helt til slutt.
Med en glødende rødfarve
Dette serverer jeg med ris eller brød til. 
Tenk å få en sånn tallerken på bordet ditt. Glødende varm farge, glødende varm smak og glødende varm følelse. Det er noe å kose seg med en kald grå januarkveld.
For andre varianter, klikk her.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?