VARME OG TRØSTENDE DRIKKER I VINTERMØRKET

DET KAN JO VÆRE SÅ MANGT, FRA GLØGG VED JULETIDER TIL KAKAO I TERMOSEN PÅ SKITUR

Det jeg er ganske sikker på er at drikker med sjokolade og kakao står høyt i kurs hos mange av oss.
Her i huset har vi den problemstillinga at noen av oss ikke drikker kaffe. Til gjengjeld er han, sorry, jeg mente "noen" veldig glad i varm sjokolade.
Den dagen da vi hadde et overskudd av melk på vei til å gå ut på dato, den dagen laget vi varm sjokolade. Til oss begge!

Det var og den dagen jeg tenkte det kunne være artig å eksperimentere med forskjellige smaker i sjokoladen.
Det første som skjedde var at jeg begynte å fantasere om sjokolade med chili, med ingefær, med appelsin, hvit sjokolade og sjokolade med marsmallows el. god gammeldags krem.
Det neste som skjedde var at noen sa: "Sjokolade med krem klarer seg lenge for meg takk."
Ok, da vet vi det. Jeg laget en varm sjokolade med krem og en varm sjokolade med chili. Alle fornøyde og vel tilfredse, som man er etter en kopp varm sjokolade.


Oppskrift på vanlig sjokolade til 4 personer

150 g mørk kokesjokolade
  • 1 l lettmelk eller helmelk
  • 4 ts sukker
  • ½ ts vaniljesukker
  • 1 dl kremfløte
  • Del sjokoladen i biter og ha i en gryte. Hell over melk og varm dette sakte opp til kokepunktet, mens du hele tiden rører.
    Tilsett sukker og vaniljesukker i kremfløten og visp denne til en halvfast masse. Rør inn kremfløten i gryten like før kokepunktet.
    Server gjerne med vispet krem på toppen, i passende krus
    Krusene er egentlig til Irish coffe, men varm sjokolade går og fint



    Ikke helt tilfreds, hva med alle de gode ideene jeg hadde hatt, supre oppskrifter, skulle de bare gå til spille?


    Nei ikke tale om, her kommer de:

    Oppskrift på drikke med hvit sjokolade

    1 dl vann
    100 g hvit kokesjokolade
    1 stk appelsin , revet skall og saft
    5 dl melk

  • Kok opp vann i en kjele. Hakk opp sjokoladen og smelt den i det varme vannet under omrøring. Tilsett melk og appelsinskall og varm opp til rett under kokepunkt, under omrøring. Ta kjelen av varmen og tilsett appelsinsaften. Sil den varme sjokoladen før servering.  Server den varm, gjerne pyntet med appelsinskall og en kremtopp.

    Oppskrift med ingefær og sjokolade
    Kok vanlig sjokolade, riv noen korn fersk ingefær i bunnen av kruset før du heller den varme drikken over.

    Oppskrift på varm sjokolade med chili
    for 2 personer
    5 dl melk
    100 gr mørk kokesjokolade
    1 ss kakaopulver
    2 ss honning
    1 eller 0,5 chili renset for frø.

    Kok opp melk, kakaopulver, honning og finhakket chili.                 
    Trekk kasserollen til side og visp inn hakket sjokolade.    
    Fordel den varme sjokoladen i to glass eller kopper. Topp gjerne med melkeskum.

    I disse oppskriftene står det mørk sjokolade, men det velger du selv.
    For flere oppskrifter, klikk her.


                                                    
                                                    
                                                    

                                             
     

    Kommentarer

    Populære innlegg fra denne bloggen

    ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

    KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

    MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?