BLIR SVOREN SPRØ?

SÅ NÆRMER DEN DAGEN SEG, OG HELE NORGE LURER PÅ DET

Her hos oss blir den alltid det. 
Dette har med erfaring å gjøre. Og det må innrømmes, Ingrid Hovig Espelids råd, men erfaringer og råd kan deles.

Smaken har vi litt glede av å forbedre:

1. Eks legg ribba på et lag av salt 2 døgn før.
2. Eks krydre med hvitløk og salvie.
3. eks. krydre med knust fenikkelfrø

Se så gylden og lekker, det er like før jeg sikler.

Det er allikevel områder du ikke leker med, og det er stekingen.
Følg tradisjonen og kunnskapen,
Her er evangeliet i følge Espelid:

Legg ribba med svoren ned, i vann. Inn i ovnen på ca 180 C i 30 - 50 min.
Snu ribba og stek på samme temp midt i ovnen. Hvor lenge? Kommer helt an på tykkelsen.
For å sikre seg helt, ta ribba ut skru temperaturen opptil ca 250 C. Sett ribba inn igjen , men pass nøye på dette går fort. Svoren bør nå blåse seg opp å bli så sprø du bare kan ønske.
TIPS:
Krøll sammen en klump med aluminiumsfolie, legg den midt under ribba slik at fett som smelter renner av. Blir det fettet liggende oppå svoren blir den ikke sprø.
Så kan nissen komme ho ho ho.
Klikk her for flere oppskrifter



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?