RABARBRA HAR VI ALLEREDE KOST OSS MED

MEN DET ER SÅ MYE Å TA AV

Det er jo på slutten av rabarbrasesongen, alt skal bort og gi plass til en ny vekst til senere i sommer.

Vi har en liten forkjærlighet for sorbet her i huset og når mor og datter slår seg sammen i et håp om å skape ekstra sommerstemning (uten sol)så prøver vi rabarbrasorbet.

Slik serverte vi den
Den ser bra ut, men de brune pinnene og myntebladene var ikke vellykket sammen smaksmessig.
Rabarbrasorbet er allikevel en av de deiligste sommerdessertene du kan tenke deg, også så lettvint...


Oppskriften er enkel.
1 dl vann med
100 gr melis kokes opp
Hell over 
Finhakket 250-300 gr rabarbra og jordbær(overvekt av rabarbra)
1 ss presset sitron
2 ss balsamicoeddik
Kok i 10-12 min, avkjøl.
Kjør i foodprosessor til en fin masse og legg over i ismaskintil det stivner.
Vi har ingen ismaskin, men heller i en beholder og legger i fryseboks. Der rører vi med jevne mellomrom mens den stivner til den serveres.






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?