FISKEMAT IGJEN

NÅR ER IKKE DET EN VINNER?

Denne har jeg klippet og limt fra Christopher Sjuve i Dagbladet.
Tar med hele menyen fordi den henger så godt sammen.
Bedre enn det en glad amatør som jeg klarer å komponere.
Smakene er utrolige i samspill.
Er så glad i nye og gode måter å bruke fisken på.




Det er så godt med fisk


Oppskrifter

Sprøstekt torsk med hvitløk- og mandelpotetpuré.

Ingredienser
1 hel torskefilet, ca. 1 kg
grovt havsalt
pepper
olje til steking

Soyasmør
2 1/2 ss soyasaus
100 g usaltet smør
1 sjalottløk, finhakket
1 stort fedd hvitløk, finhakket
friske urter (f.eks. gressløk og basilikum)


Potetpuré
500 g mandelpotet
4 fedd hvitløk
2 1/2 dl melk
5 ss smør
salt og pepper


Fremgangsmåte


Skrap skjellene av fisken. Dryss fileten rikelig med grovt havsalt. La det ligge på i 20 min. Skyll så fisken godt under kaldt rennende vann og klapp den tørr med kjøkkenpapir. Skjær fisken i porsjonsstykker.


Potetpuré Kok potetene og hvitløksfedd helt møre i usaltet vann. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre. Mos potetene eller press dem gjennom en sil. Rør inn melk og smør. Smak til med salt og pepper (vær forsiktig med salt, både fisk og saus er salt). Dekk kasserollen med plastfolie og la den stå lunt til servering.
Soyasmør: Brun smøret «nøttebrunt». Bland inn de andre ingrediensene. Varm opp uten og koke. Tilsett friske urter helt til slutt.


Krydre fisken lett med nykvernet pepper. Varm opp stekepannen til høy temperatur. Ha i oljen og legg i fisken med skinnsiden ned.
Skru ned temperaturen noe og stek videre i ca. ti minutter, litt avhengig av tykkelsen på fisken.

Dette er en veldig god oppskrift på fremgangsmåten når man steker fisk. Det er faktisk bedre at fisken er litt lite stekt enn for mye. Tørr fisk har ingen glede av.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?