RABARBRA, EN HILSEN FRA BARNDOMMENS RIKE

DEN HAR EN LANG  HISTORIE, IKKE BARE I MITT LIV, MEN I MANGE MENNESKERS  LIV.

Den har en like mytisk og magisk betydning for oss nordboere slik som den første makrellen på sørlandet og litt lengere nord, sommerens første småsei. Det er som om disse matrettene innleder og lover oss sommer og sommerens gleder.


Lekkert dandert
Denne matplanten interresserte meg så mye at jeg søkte den opp på Wicipedia som hadde mange spennende opplysninger. Hvis du er interressert så er det letteste å følge linken jeg legger her.
https://no.wikipedia.org/wiki/Rabarbra

Uansett så liker jeg rabarbra og gleder meg til den første friske og syrlige smak.
Tidligere har jeg lagt inn oppskrifter på rabarbrapai, men nå tenkte jeg at det var på tide og prøve seg på rabarbrasyltetøy. Barndommens mest forhatte mat for meg. Men i dag både smaker og tenker jeg annerledes.

Oppskrift
750 gr rabarbra
500 gr sukker
2 strøkne ss syltepulver
1 klype salt

Ikke skrell stilkene, men kutt dem i tynne skiver og bruk alt, helt opp til bladet.
Legg bitene og sukkeret i en kjele, sett på middels varme, rør rundt og legg på lokk. Etter kort tid begynner rabarbraen å væske. Ta av lokket og la det småkoke i ca 10 minutter. Rør ofte. Vil du ha i syltepulver, rører du det inn tilslutt og lar syltetøyet kokeet par minutter til. Hell på rene og varme glass, sett på lokket umiddelbart. Vil du at syltetøyet skal holde seg lenge, koker du glassene først.
Klikk her for flere oppskrifter

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?