KAN SILD VÆRE NOE, SÅNN RETT FØR JUL?

JA, VI SYNES DET, DESSUTEN TRENGER VI SILD TIL DET STORE LUNSJBORDET VI SKAL HA 1. JULEDAG.

Klar for dyst
Oppskrift på sursildlake
1 dl eple eddik
1 dl bringebæreddik 
3,5 dl sukker
6 stk. saltsildfilet
1 stk. rødløk
1 pk sursildkrydder
Framgangsmåte:
Kok opp vann og sukker, og avkjøl. Tilsett eddik. Legg sild og rødløk lagvis i et glass eller krukke. Hell over laken og legg på lokk. Noen liker frisk dill, den setter ekstra god smak på sursilden.
Som du ser, det er ingen tryllekunst. Men det smaker helt magisk. Det er greit å ha flere sildetyper på bordet. De fleste har sin egen favoritt. Jeg liker kryddersild. Så den må jeg ha.

Oppskrift på kryddersild
4-6 kryddersildfileter3 ½ dl sukker4 dl vann2 dl eddik 7 %1 stor rødløk i syltynne skiver1 ss hel sort pepper1 ss rosa pepper1 ss syltet grønn pepper1 ss sennepsfrø

Vann eventuelt sildefiletene et par timer. Skjær dem i 1 cm brede skiver.Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Ha i krydderiene og la trekke litt. Legg sild og løk lagvis i et sterilt glass. Hell laken over og sett kaldt i minst ett døgn. Som du ser, det er ikke store forskjeller på oppskriftene, men du verden, det smaker forskjell.







God jul!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?