HVIT SJOKOLADEMOUSSE

DET HØRES LEKKERT OG DET SMAKTE LEKKERT

Sjokolademousse er det ikke ofte jeg gir meg i kast med, men nå hadde jeg lyst til å prøve. Den var veldig enkel å lage, deilig å kunne lage en dag i forveien.



Er dessverre ikke alltid like stø på handa. Spesielt et stykke ute i måltidet.

Oppskrift
1 dl helmelk
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl kremfløte

Pynt:

2 dl blåbær
noen friske bringebær

revet skall av appelsin

Fremgangsmåte:

Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Det viste seg å gå raskere enn jeg hadde ventet, så blandingen måtte røres ferdig over varmt vannbad(ikke koking)

Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fordel kremen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.
Klikk her for flere desserter

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?