HVIT SJOKOLADEMOUSSE

DET HØRES LEKKERT OG DET SMAKTE LEKKERT

Sjokolademousse er det ikke ofte jeg gir meg i kast med, men nå hadde jeg lyst til å prøve. Den var veldig enkel å lage, deilig å kunne lage en dag i forveien.



Er dessverre ikke alltid like stø på handa. Spesielt et stykke ute i måltidet.

Oppskrift
1 dl helmelk
200 g hvit sjokolade
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl kremfløte

Pynt:

2 dl blåbær
noen friske bringebær

revet skall av appelsin

Fremgangsmåte:

Varm opp melken i en liten kjele til melken såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn og avkjøl til blandingen holder romtemperatur. Det viste seg å gå raskere enn jeg hadde ventet, så blandingen måtte røres ferdig over varmt vannbad(ikke koking)

Pisk kremfløten til krem og vend i den hvite sjokoladeblandingen. Rør forsiktig så luftigheten i kremen bevares. Bland også i vanilje.
Fordel kremen i 4 dessertskåler og sett i kjøleskapet i 4-5 timer og gjerne over natten. Kremen vil da bli fastere i konsistensen.

Dagen etter has friske bær på toppen av hver dessert før servering.
Klikk her for flere desserter

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

KALVESTEK I LEIRGRYTA

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET