STUEDE GULRØTTER SOM TILBEHØR TIL RØKT KOLJE OG KOKTE POTETER

DET HAR DU HØRT OM FØR, HVIS IKKE SÅ ER DET JAMMEN PÅ TIDE. DA ER DU KANSKJE VELDIG UNG?

Ja ikke vet jeg, men i vårt kosthold har det en fast plass. Ikke så ofte, men du verden så godt det er å spise engang iblant.
Fisk, gulerøtter og potet, det er tradisjon det.

Som du ser i overskriften, det er godt og tradisjonelt tilbehør som kommer på tallerkenene.
Gulrotbitene ligger som små juveler og lyser
Her i huset er det gulrotstuing som er det tilbehøret som gjelder. Stuede grønnsaker har fulgt oss fra barndommen.

Oppskrift
3 stk  gulrot
1 ss  margarin, flytende
2 ss  hvetemel
3 dl  melk
0,5 ts  salt
0,5 ts  pepper, hvit
0,5 ts muskatnøtt


    Gulrotstuing

    • Vask, rens og skjær gulrot i terninger.
    • Kok dem knapt møre i lettsaltet vann, ca. 4 minutter.
    • Sil fra kokevannet.
    • Lag saus ved å varme flytende margarin i en kasserolle, rør inn hvetemel og spe med melk, litt om gangen.
    • Rør godt og kok opp mellom hver gang. La sausen småkoke 2-3 minutter.
    • Rør inn gulrot-terningene og smak til med salt og muskat.
    Server den nykokte kolja, gulrotstuing og kokte poteter.
    Dette er noe man fort kan kalle en favoritt middag.
    Klikk her for mer tilbehør

    Kommentarer

    Populære innlegg fra denne bloggen

    ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

    KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

    MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?