TIL TORSKENS PRIS



Når den kokte torsken dukker opp på benken, da er den norske hverdagen på plass.
Det er utrolig hvor god den er, tross sitt dårlige rykte.
Klipp av finnene først, de henger seg i alt mulig og er ikke dekorative på et fat.
For å få et best mulig resultat så gjør man slik:








Skjær fisken i 4-5 cm tykke stykker, klipp av finner, Legg i rikelig fosskokende vann. I vannet skal det være mye salt, ca 1/2 dl koksalt pr 2 liter vann. Ha så i 2-3 ss eddik (7% el hvitvinseddik). Det gjør fisken fastere.
Trekk gryta av ovnen og la dette trekke forsiktig til fisken løsner lett fra beina.

Et gammelt nord-norsk ord er vel vært å høre etter
"Folk skal vente på maten, maten skal ikke vente på folk", gjelder spesiellt for fisk.
Det må være det siste som gjøres ferdig, blir ikke godt hvis den koker for mye eller ligger i kraften.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?