BACALAO

SELV UTEN KLIPPFISK??

Går det an da?
Ja, bare se hva jeg har her. En bacalao av lettsaltet torsk. For en overraskelse, det gjør jo hele prosessen så mye enklere og billigere.
I min nye røde gryte
for 4 personer
800 gr lettsaltet torskefilet
6-8 mellomstore poteter
2 mellomstore gule løk
4-6 piquillos eller pimientos, grillet rød paprika på boks
1 rød chili
4 fedd hvitløk
2 bokser hakkede tomater
100 gr gode oliven, gjerne grønne og svarte
1 2 dl olivenolje
salt og kvernet pepper
basilikum eller persille til pynt

Del fileten i fire jevne stykker. La paprikaene få renne av seg i en sil. Skyll dem gjerne i litt kaldt vann og del paprikaene i grove biter. Rens chilien for frø hvis du ikke ønsker den så sterk. Finsnitt eller finhakk chili og hvitløk. Skrell og skjær poteter og løk i skiver.
Varm ca 1 dl olivenolje i en stor gryte. Fres poteter og løk i oljen. La det syde/putre til potetene begynner å bli møre og løken har blitt bløt. Rør jevnlig og tilsett hvitløk og chili underveis.
Tilsett tomater og kok opp, la det koke noen minutter før du har i oliven og paprika. Sjekk om du trenger mer olje, smak til med salt og pepper, men ikke glem at fisken er salt. 
Legg i fisken (hvis skinnet er på skal skinnsiden ligge opp), dekk pannen med aluminiumfolie (la folien sitte litt løst) og la det hele putre videre i ca. 15 minutter.
Denne kan da godt spises, ikke sant?

Høst og varmende gryter hører jo sammen, denne gangen en gryte hvor øl og akevitt hører til.
Ikke sant, dette høres godt ut og mye billigere, enn å bruke klippfisk. En variasjon etter mitt hjerte.
Klikk her for flere oppskrifter



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

ANDELÅR SOM ER CONFITERTE, NOE AV DET BESTE JEG VET

KLIPPFISK ELLER TØRRFISK, VET DU EGENTLIG FORSKJELLEN?

MØRLEFSE MÅ MED, VI ER VEL I LEFSENES HJEMLAND?